Šťavnatý pudingový koláč so smotanou

Šťavnatý pudingový koláč so smotanou. Ďalší obľúbený sladký recept môjho detstva, ktorý som tentokrát zveganizovala v spolupráci s Dr. Oetker Slovensko. Inak to ani nešlo, lebo aj mamina ho vždy pripravovala z ich čokoládových pudingov. Ja som teraz jeho prípravu ešte uľahčila pomocou Créme Olé pudingu, ktorý netreba variť a je hotový za 3 minúty. Do koláčov sa hodí samozrejme aj ako náplň, ale ja milujem toto šťavnaté pudingové cesto. Ako povedali moji kolegovia v práci, vyzerá to ako buchta, ale nie je to buchta. Je to kúzlo!

U nás sa už zjedli 3 plechy a úspech bol veľký. Padli veľké slová o najlepšom koláči na svete. Proste rokmi overený recept, na ktorý sama často spomínam. Konečne som ho teda upravila a tu je vegan verzia.

Šťavnatý pudingový koláč so smotanou:

 900 ml rastlinného mlieka (sójové, mandľové, kokosové)
 3 balenia Créme Olé čokoláda Dr. Oetker
 200 g polohrubej múky + na vysypanie plechu
 90 g práškového cukru
 12 g kypriaceho prášku
 50 g kakaa + na posypanie
 štipka soli
 200 ml repkového oleja
 maslo na potretie plechu
 300 g kyslej smotany (Creme Vega Dr. Oetker)
 2 PL kryštálového cukru
 2 PL rastlinného mlieka
 jahody

Množstvo1 porcia
NáročnosťZačiatočníkPríprava10 minút

Ingredients

 900 ml rastlinného mlieka (sójové, mandľové, kokosové)
 3 balenia Créme Olé čokoláda Dr. Oetker
 200 g polohrubej múky + na vysypanie plechu
 90 g práškového cukru
 12 g kypriaceho prášku
 50 g kakaa + na posypanie
 štipka soli
 200 ml repkového oleja
 maslo na potretie plechu
 300 g kyslej smotany (Creme Vega Dr. Oetker)
 2 PL kryštálového cukru
 2 PL rastlinného mlieka
 jahody

Directions

52
Šťavnatý pudingový koláč so smotanou.

Do kuchynského robota s metličkou na šľahanie pridajte rastlinné mlieko a na stredných otáčkach miešajte – počas miešania postupne pridajte Créme Olé puding. Nechajte miešať, kým puding nezhustne, asi 3 minúty. Vznikne vám asi 1kg pudingu.

V mise zmiešajte polohrubú múku, cukor, kypriaci prášok, kakao a štipku soli. Potom pridajte olej a všetko zmiešajte, aby vzniklo husté cesto. Teraz zastavte robot a k pudingu pridajte aj cesto. Znova robot zapnite a miešajte kým sa cesto a puding nespoja. 

Stredne veľký plech (38x26cm) vytrite maslom a vysypte múkou. Cesto doň vylejte a rovnomerne rozotrite. Cesto je skôr tenšie ako hrubšie. Takto cesto pečte na 100 stupňoch aspoň 2 hodiny. Kľudne 3 ak je cesto hrubšie alebo ho chcete pevnejšie. Ak pečiete s ventilátorom, tak sa čas skráti. Každá trúba pečie trochu inak. Rovnako, ak ste použili bežný puding na varenie alebo iný čokoládový puding, čas pečenia sa môže meniť. Hotové cesto jemne popraská.

Po dopečení nechajte koláč úplne vychladnúť. Skontrolujte či sa dobre krája a odliepa z plechu, ak áno, tak je hotový. Zmiešajte Creme Vega smotanu, 2 PL mlieka a 2 PL cukru. Celý koláč jemne potrite smotanou a poprášte cez sitko kakaom. Takto koláč nechajte hodinu či cez noc stuhnúť v chladničke. Na záver už len nakrájajte a ozdobte jahodami. 

Viac receptov nájdete v kategórií koláče.

A na mojom instragrame sa môžete zúčastniť aj súťaže!

Créme olé Dr.Oetker
Šťavnatý pudingový koláč so smotanou.
(Visited 9 690 times, 5 visits today)

1 Comment

  1. Natália 13. septembra 2020 at 9:16

    Uvarila som dve porcie práškového pudingu podľa návodu zo zadnej strany s 900 ml sójového mlieka. Napriek hladkej celozrnnej múke bol koláč šťavnatý a nepresladený. Super recept! :-)

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *