Vegan kakaové venčeky s kokosom

Keď ma naposledy chytila chuť na sladké, tak bola veľmi konkrétna. Mala som chuť na kakaové venčeky, ktoré boli moja obľúbená desiata v škole. Venčeky, polomáčané a horalky vždy v taške potešili. Vegan horalky som už robila do Slovegán 2 kuchárky. Takže teraz vznikli vegan kakaové venčeky. A teraz ich môžem chrúmať popri homeoffice za laptopom.

Vegan kakaové venčeky s kokosom

 110 g rastlinného masla (Alsan, Naturli, Flora)
 75 g kryštálového cukru
 180 g hladkej pšeničnej/špaldovej múky
 25 g mletého kakaa
 1/2 ČL mletej vanilky alebo vanilkovej pasty
 1/4 ČL mletej škorice
 1/4 Čl mletých klinčekov (voliteľné)
 1 ČL kypriaceho prášku (3 g)
 15 g strúhaného kokosu (voliteľné)
 štipka soli
 110 g jablkového pyré

NáročnosťPokročilýPríprava35 minútVarenie15 minútCelkovo50 minút

Ingredients

 110 g rastlinného masla (Alsan, Naturli, Flora)
 75 g kryštálového cukru
 180 g hladkej pšeničnej/špaldovej múky
 25 g mletého kakaa
 1/2 ČL mletej vanilky alebo vanilkovej pasty
 1/4 ČL mletej škorice
 1/4 Čl mletých klinčekov (voliteľné)
 1 ČL kypriaceho prášku (3 g)
 15 g strúhaného kokosu (voliteľné)
 štipka soli
 110 g jablkového pyré

Directions

58
kakaové venčeky

Začnite tým, že vytiahnete maslo z chladničky. Nakrájajte ho na kocky a nechajte ho asi 30 minút zmäknúť. Následne maslo vložte do kuchynského robota so šľahacou metličou, pridajte cukor a oboje spolušľahajte aby sa ingrediencie spojili a maslo bolo hladké.

Medzitým v druhej mise dobre zmiešajte všetky suché ingrediencie – múku, kakao, vanilku, škoricu, klinčeky, kypriaci prášok, strúhaný kokos a soľ. Kokos môžete vynechať alebo nahradiť strúhanou horkou čokoládou.

Do kuchynského robota k maslu pridajte suché ingrediencie a jablkové pyré. Zapnite robot a vymiešajte homogénne cesto. Miešajte len krátko, kým sa ingrediencie spoja. Cesto nesmie byť príliš „tvrdé“, ako keď robíte sušienky či linecké, kde sa má cesto vaľkať. Takéto cesto by sa vám veľmi tažko vytláčalo.

Ak budete cítiť, že cesto je príliš tvrdé a skôr vhodné na vykrajovanie, pridajte viac jablkového pyré. Na tvarovanie venčekov sa vám najviac bude hodiť piestová zdobička alebo rovno lis na cesto – sušienkovač. Odporúčam pevnú kovovú zdobičku, s ktorou sa vám bude robiť ľahšie.

Cestom naplňte zdobičku s zviezdicovou koncovkou. Z tohto množstva cesta vám vyjdú asi 2 plechy venčekov. Kakaové venčeky vytláčajte do kruhu s priemerom 4 centimetre.

Rúru vyhrejte na 180 stupňov a venčeky pečte asi 15 minút (ak pečiete bez ventilátora, s ventilátrom môže stačiť 10 minút) a pečte venčeky do chrumkava. Dajte pozor aby sa vám nespálili, každá trúba pečie inak, takže ich sledujte.

Venčeky po dopečení budú chrumkavé, ale časom vedia nabrať vlhkosť zo vzduchu. Ak ich chcete udržať chrumkavé, skladujte ich v suchu, alebo ich ešte trochu vysušte v rúre, ak už vlhkosť naberú. Kakaové venčeky môžete nakoniec ešte pocukrovať.

Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na vegánske koláče, tak klikajte sem.

kakaové venčeky s kokosom
venčeky sušienky vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 7 826 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Zuzana 20. novembra 2020 at 13:37

    Sú vynikajúce! Trochu makačka s ručným mixérom a cukrárenských vrecúškom, ale stálo to za to. ❤️

    Reply
    1. Surová dcérka 22. novembra 2020 at 22:18

      Som rada! ❤️

      Reply
  2. Kris 8. marca 2021 at 16:59

    Díky, je to fajn recept, věnečky jsou skoro jako kupované (hah)! Říkám si, jestli bych s ním po nějaké mini modifikaci nevykouzlila i homemade Oreo…myslíte, že by to šlo?

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *