Vegan cuketový koláč

Na prvom vegánskom pikniku v Piešťanoch sa objavila táto dobrota. Vegan cuketový koláč, ktorý nám doma veľmi chutil. Je šťavnatý, ľahký a pomáha nám zúžitkovať všetku cuketu v záhrade. Preto som sa chcela na pikniku podeliť. Kto bol na pikniku, ochutnal a chce recept, tu ho máte!

Na vegan cuketový koláč potrebujete:

  • 1 cuketu (okolo 350g)
  • 2 jablká
  • hrnček ovsených vločiek
  • hrnček špaldovej múky
  • pol hrnčeka kakaa
  • hrnček trstinového cukru
  • pol hrčeka oleja
  • pol hrnčeka vlašských orechov
  • 1PL prášku do pečiva
  • 3/4 hrnčeka vody
  • 1 vanilkový cukor
  • 1ČL škorice
  • štipka soli
  • jahodový džem
  • strúhaný kokosvegan cuketový koláč

Recept:

Cuketu a jablká nastrúhame. Ak máte príliš sťavnaté jablká či cuketu, tak ich pomaly zbavte prebytočnej vody. zabalte do utierky a vyžmýkajte. A budete mať prílisť veľa mokrej cukety, tak sa koláč nikdy neupečie a bude stále vlhký. Všetky ingrediencie, okrem jahodového džemu a kokosu, spolu zmiešame v mise. Začnite suchými ingredienciami a potom pridajte tie mokré.

Vypracujte cesto, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vegan cuketový koláč dáme piecť na 180 stupňov asi na pol hodinu. Po dopečení ho potrieme džemom a posypeme kokosom. Jednoduché a neskutočne dobré. Vegan cuketový koláč môžem len odporúčať!

Koláč na pikniku:

(Visited 644 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. Markéta 12. júla 2016 at 20:10

    Musím říct ze zatím nejlepší buchta co jsem jako vegan pekla.navic jsem s ní udělala i bezlepkovou verzi.a ještě jeden důležitý fakt chutnala i masožravcům.

    Reply
    1. mm Raw Daughter 13. júla 2016 at 13:28

      To sme rady! :)

      Reply
  2. Jana 26. júla 2016 at 19:21

    Velmi dobry, mojmu drobcovi chutil a to je co povedat, slaby jedak

    Reply
  3. Monika 2. augusta 2016 at 22:02

    Neviem ci som urobila nieco zle alebo to tak ma byt ale stred mam uplne ako puding :D Dala som don vsetko okrem orechov, tie som nemala.A vyssi, mam mensi plech.

    Reply
    1. mm Raw Daughter 5. augusta 2016 at 13:03

      tak to bude tým že je vyšší, asi bolo treba piect dlhsie aby sa prepiekol dobre :)

      Reply
  4. petr 12. júla 2017 at 20:04

    ahoj,

    chtěl bych se pouze zeptat na velikost/objem použitého množství = “hrnčeka” ? 200 ml ? 250 ml ?

    děkuji,

    petr.

    Reply
    1. mm Raw Daughter 8. augusta 2017 at 16:27

      na tekutiny to býva 250ml :)

      Reply
  5. Sarah Mária Verníčková 17. júla 2018 at 22:23

    Aká by mala byť váha cukety? Ďakujem! :)

    Reply
    1. mm Surová dcérka 18. júla 2018 at 10:42

      Okolo 350-400g, taká veľká klasická cuketa :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *