Krkonošské kyselo po vegánsky

Ak si doma pečiete vlastný kváskový chlieb, máme pre vás ďalšie využitie kvásku okrem pečenia. Skvelá kyslá polievka – Krkonošské kyselo vo vegánskej verzií aj s  vegan vajíčkom.

Na krkonošské kyselo potrebujeme:

  • 200g ražného kvásku
  • 2l vody
  •  50g sušených húb
  •  600g zemiakov
  • rascu
  • bobkový list
  • 1 cibuľu
  •  tofu
  •  kurkumu
  • čiernu soľ
  • čierne korenie

Krkonošské kyselo

Večer pred varením si 200g ražneho kvásku rozmiešame v litri vody. Namočíme aj sušené huby aby zmäkli cez noc. Na druhý den si dáme variť huby asi v litri vody aj s rascou a bobkovým listom. Zvlášť si uvaríme na kocky nakrájané a očistené zemiaky. Keď sa uvaria aj z voodu ich pridáme k hubám. Potom cez sitko vlejeme za stáleho miešania chlebový kvások a privedieme k varu.

Medzi tým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Tofu si nastrúhame alebo nakrájame na drobno a pridáme ho k cibuľke spolu s  trochou kurkumy, kvôli žltej farbe a čiernou soľou, ktorá dodá vajíčkovú chuť. Tak si pripravíme tofu praženicu. Tofu môžete pridať do hrnca alebo ako my, pridať až pri servírovaní. Polievku ešte  dochutíme podla chuti soľou a čiernym korením a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom. To je celé krkonošské kyselo po vegánsky.

Krkonošské kyselo

 


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 260 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *