Krkonošské kyselo po vegánsky

Ak si doma pečiete vlastný kváskový chlieb, máme pre vás ďalšie využitie kvásku okrem pečenia. Skvelá kyslá polievka – Krkonošské kyselo vo vegánskej verzií aj s  vegan vajíčkom.

Na krkonošské kyselo potrebujeme:

  • 200g ražného kvásku
  • 2l vody
  •  50g sušených húb
  •  600g zemiakov
  • rascu
  • bobkový list
  • 1 cibuľu
  •  tofu
  •  kurkumu
  • čiernu soľ
  • čierne korenie

Krkonošské kyselo

Večer pred varením si 200g ražneho kvásku rozmiešame v litri vody. Namočíme aj sušené huby aby zmäkli cez noc. Na druhý den si dáme variť huby asi v litri vody aj s rascou a bobkovým listom. Zvlášť si uvaríme na kocky nakrájané a očistené zemiaky. Keď sa uvaria aj z voodu ich pridáme k hubám. Potom cez sitko vlejeme za stáleho miešania chlebový kvások a privedieme k varu.

Medzi tým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Tofu si nastrúhame alebo nakrájame na drobno a pridáme ho k cibuľke spolu s  trochou kurkumy, kvôli žltej farbe a čiernou soľou, ktorá dodá vajíčkovú chuť. Tak si pripravíme tofu praženicu. Tofu môžete pridať do hrnca alebo ako my, pridať až pri servírovaní. Polievku ešte  dochutíme podla chuti soľou a čiernym korením a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom. To je celé krkonošské kyselo po vegánsky.

Krkonošské kyselo

 

(Visited 98 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *