Vegan palacinky z trúby s lieskovcovým mliekom

Alebo verzia na dutch baby palacinky! Jednoducho palacinky, ktoré môžete upiecť v malej panvici v trúbe. Kovovej, keramickej, sklenenej zapekacej mise alebo siahnite po forme na malú tortu či muffiny. Vzniknú fancy vegan palacinky z trúby, ktoré sú chrumkavé po okraji a „pudingové“ v strede. Z tohto množstva pripravíte 1 (17cm) či 2 menšie (11cm) palacinky. Množstvo cesta teda prispôsobte vašej nádobe a možnostiam.

Na vegan palacinky z trúby potrebujete:

Množstvo1 porcia
Príprava15 minútVarenie40 minútCelkovo55 minút

 120 ml lieskovcového mlieka
 30 g hladkej múky
 2 ČL cukru
 ¼ ČL kypriaceho prášku
 1 štipka mletej bourbon vanilky
 1 štipka štipka soli
 1 ČL rastlinného masla

NáročnosťPokročilý
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 120 ml lieskovcového mlieka
 30 g hladkej múky
 2 ČL cukru
 ¼ ČL kypriaceho prášku
 1 štipka mletej bourbon vanilky
 1 štipka štipka soli
 1 ČL rastlinného masla

Directions

Vegan palacinky z trúby s lieskovcovým mliekom
dutch baby palacinky vegan

Najskôr vyhrejte trúbu na 200°C a pripravte svoju panvicu či inú nádobu vhodnú na zapekanie. Tú môžete do trúby vložiť už pri zohrievaní a nechajte ju naozaj zohriať. Kľudne 10 minút, aby bola naozaj panvica horúca.

Kým sa panvice zohrejú, v miske alebo v mixéri zmiešajte lieskovcové mlieko, múku, cukor, kypriaci prášok, mletú vanilku a štipku soli. Všetko okrem masla. Vznikne vám tekutejšie cestíčko.

V momente, keď máte panvice horúcu, pridajte do každej opatrne 1 ČL masla. Ak použijete väčšiu nádobu, tak masla použite samozrejme dostatok na vytretie celej formy. Maslo bude prskať. Keď sa roztopí po celom povrchu panvice, tak do stredu nalejte cesto.

Cesto hneď začne reagovať s maslom a okrajmi panvice, tak sa vytvorí vyvýšený okraj, ktorý bude neskôr chrumkavý. Palacinky nechajte takto piecť ďalších 35-40 minút. Prvých 20 minút ich môžete nechať na 200 °C a potom môžete pre zvyšok pečenia teplotu znížiť na 160 °C. Palacinka sa bude postupne nadávať ale po dopečení stred spadne.

Palacinky môžete kontrolovať aj špáradlom a keď sa cesto nebude lepiť, príde čas na raňajky!

Palacinky môžete potriť citrónom, pocukrovať, poliať tekutým sladidlom, pridať vegan tvaroh, čerstvé ovocie, oriešky, kokos, čokoldu alebo džem. Je to na vás!

V Slovegán kuchárke nájdete recept aj na skvelé šťavnaté zapekané zemiaky! Čo najradšej zapekáte vy? Lasagne alebo iné cestoviny? Pre mňa je pri zapekaní najdôležitejšie aby jedlo zostalo krásne šťavnaté a obsahovalo veľa omáčky. Aké sú vaše šťavnaté tipy?

vegan pečené palacinky
vegan raňajky
vegan zapečené palacinky

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 808 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *