Vegan kebab špíz v tortille

Vegan kebab doma pripravujem, keď potrebujem spotrebovať veľa zeleniny a zároveň sa mi nechce moc vymýšľať. Seitan alebo priamo kebab (od Dobrej prírody) stačí namarinovať, opražiť alebo upiecť. Najviac práce je nakrájať všetku tú zeleninu.

 300g seitanu - kebabu Dobrá príroda
 6-8 celozrnných tortíl
 1 uhorka
 1 rímsky šalát
 2 mrkvy
 1 červená cibuľa (voliteľné)
 cherry rajčiny
 hummus/vegan majonéza
 limetka
 4 PL repkového oleja
 2 ČL zmesi korenia na hydinu
Domáca zmes korenia na "hydinu":
 1 ČL sušeného cesnaku
 1 ČL mletého koriandru
 1 ČL sladkej papriky
 1/2 ČL mletého rozmarínu
 1/2 ČL majoránky
 1/2 ČL sušenej citrónovej kôry
 1/4 ČL sušenej cibule
 1/4 ČL kurkumy
 1/8 ČL čierneho korenia (štipka)

Množstvo1 porcia
NáročnosťZačiatočníkPríprava30 minútVarenie30 minútCelkovohodina

Ingredients

 300g seitanu - kebabu Dobrá príroda
 6-8 celozrnných tortíl
 1 uhorka
 1 rímsky šalát
 2 mrkvy
 1 červená cibuľa (voliteľné)
 cherry rajčiny
 hummus/vegan majonéza
 limetka
 4 PL repkového oleja
 2 ČL zmesi korenia na hydinu
Domáca zmes korenia na "hydinu":
 1 ČL sušeného cesnaku
 1 ČL mletého koriandru
 1 ČL sladkej papriky
 1/2 ČL mletého rozmarínu
 1/2 ČL majoránky
 1/2 ČL sušenej citrónovej kôry
 1/4 ČL sušenej cibule
 1/4 ČL kurkumy
 1/8 ČL čierneho korenia (štipka)

Directions

43
kebab dobrá príroda

Začnite tým, že zmiešate všetky druhy korenín aby vám vznikla zmes korenia na “mäso”. Môžete ich zmiešať v mlynčeku na kávu alebo mažiari.

Kebab nakrájajte na kúsky – kocky a dajte ich do marinovacieho vrecka alebo misky. ( Ak nezoženiete seitan či kebab vo svojom meste, použite kľudne sójové kúsky.) Olej, asi 4 PL zmiešajte s 2 ČL zmesi korenia a pridajte ku kebabu. Ak máte čas, tak nechajte marinovať kúsky hodinku, ak čas nemáte tak ich dobre obaľte marinádou a napichajte ich na špajdľu.

Špíz položte na plech s papierom na pečenie alebo na gril. Na 180 stupňoch kebab pečte asi 30 minút, kým nebudú okraje chrumkavejšie. Priebežne môžete špíz potierať zvyškom marinády a otáčať, aby sa vegan kebab opiekol z každej strany.

Kým sa všetko pečie, tak si nakrájajte zeleninu. Môj postup na balenie tortíl je taký, že tortilu zohrejem na miernej ohriatej panvici. Potriem stred hummusom ( zvyčajne hummus trošku zriedim vodou aby bol tekutejší) alebo vegan majonézou. Potom pridám trochu mrkvy, šalát, uhorku, rajčiny a zvyšok príloh. Nakoniec pridám kebab ( bez špajdle), všetko ešte pokvapkám limetkou a hummusom či majonézou.

Potom stačí vegan kebab už len zabaliť ako sa vám to najlepšie podarí. Ideálne je mať mäkučkú lepkavú tortilu po zohriatí aby pekne držala.

kebab špíz
(Visited 1 917 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *