Polievka z pečenej kapusty

Ak máte chuť na výživnú a zároveň lahodnú polievku, skús tento recept. Polievka z pečenej kapusty je plná vitamínov a vlákniny z kapusty, chuti z tekvice, jablka, fazule a papriky. Patrí k mojim obľúbeným polievkam, na ktoré sa vždy teším. Ak vám doma zostane červená kapusta, neváhajte a pustite sa do pečenia. Pečením kapusty sa uvoľní jej sladkastá chuť, ktorá sa skvele hodí k jablku a tekvici. Polievka je hustá a krémová, ideálna na zahriatie tela v chladnejších dňoch. Môžete ju podávať s chrumkavým pečivom, tekvicovými semienkami alebo len tak. Ja ju milujem napríklad s kôprom a rastlinnou smotanou.

Polievka z pečenej kapusty:

Množstvo4 porcie
Príprava15 minútVareniehodinaCelkovohodina 15 minút

 600 g červenej kapusty
 200 g tekvice hokkaido
 1 červená paprika
 1 jablko
 1 červená cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 3 PL repkového oleja
 soľasi 2 ČL - rieďte sa slanosťou vývaru
 400 g konzervovaných rajčín - krájaných
 1 l zeleninového vývaru
 1 ČL mletej papriky
 ¼ ČL čili vločiek
 štipka čierneho korenia
 šťava z polovice citrónu
 ½ ČL majoránu
 200 ml rastlinnej smotany na varenieK-Take it veggie
 250 g uvarenej/konzervovanej fazule (borlotti)
 kôpor
 tekvicové semienka

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 600 g červenej kapusty
 200 g tekvice hokkaido
 1 červená paprika
 1 jablko
 1 červená cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 3 PL repkového oleja
 soľasi 2 ČL - rieďte sa slanosťou vývaru
 400 g konzervovaných rajčín - krájaných
 1 l zeleninového vývaru
 1 ČL mletej papriky
 ¼ ČL čili vločiek
 štipka čierneho korenia
 šťava z polovice citrónu
 ½ ČL majoránu
 200 ml rastlinnej smotany na varenieK-Take it veggie
 250 g uvarenej/konzervovanej fazule (borlotti)
 kôpor
 tekvicové semienka

Directions

Polievka z pečenej kapusty
Polievka z pečenej kapusty

Najskôr kapustu, tekvicu, papriku a jablko nakrájajte na väčšie kúsky, ktoré sú akurát tak na zahryznutie. Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak ošúpte a nechajte v celku. Všetku zeleninu dajte potom na plech a papierom na pečenie, polejte olejom a jemne posoľte.

Zeleninu pečte na 200 stupňoch 30-40 minút, kým nezmäkne a konce nebudú zlatisté. Použite funkciu grill alebo opekanie z hora a z dola s ventilátorom. Po upečení zeleninu vložte do hrnca, pridajte lúpané konzervované rajčiny a zeleninový vývar. Všetko následne priveďte k varu a okoreňte paprikou, čili a čiernym korením. Polievku následne varte asi 15 minút na strednom ohni.

Po uvarení odoberte polovicu polievky a rozmixujte ju do hladka. Potom rozmixovanú časť vráťte späť do hrnca a zamiešajte. Až potom podľa chuti do polievku dosoľte ( ja pridávam asi 2 ČL soli, podľa slanosti vývaru), pridajte citrónovú šťavu, majorán a asi 100 g rastlinnej smotany. Do polievky môžete na záver pridať aj borlotti či inú fazuľu.

Polievku z pečenej červenej kapusty po uvarení servírujte so zvyškom smotany, kôprom a tekvicovými semienkami.

Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerkaAk hľadáte ďalšie inšpirácie na varenie, tak sa pozrite na hlavné jedlá či polievky. Alebo si rovno kúpte Slovegán kuchárky, kde nájdete všetky vaše obľúbené Slovenské jedlá vo vegan verzii.

Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika.

Polievka z pečenej kapusty

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 294 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Barbara Černeková 25. februára 2024 at 13:54

    Otvorene priznávam, že toto bol, po cestovinách s kimchi, zas taký recept, pri ktorom som trochu pochybovala, či to môže byť dobré. Polka kapusty v chladničke, ktorá by o pár dní poputovala do koša ma presvedčila dať tomuto receptu šancu a teda bola to pecka, až sa hanbím, aké predsudky som mala. Určite ho budem pravidelne opakovať, je to brutálna chuť!

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *