Vegan prešívaná deka

Vegan prešívaná deka vás nezahreje na tele, ako tá z vlny, ale chuťovo vás poteší spojením kakaového cesta a tvarohového krému. Práve tvarohový krém tvorí mriežku, ktorá koláču zabezpečila meno prešívanej deky. V mojej verzii nájdete tvaroh samozrejme vo vegánskej verzii, z tofu a rastlinného jogurtu. Prešívanú deku si môžete pripraviť aj s ovocím!

Vrámci Veganuary som pre vás spolu s Kaufland Slovensko pripravila vegánske recepty, ktoré už teraz nájdete v najnovšom katalógu a postupne tu na mojom blogu.

Vegan prešívaná deka:

Množstvo1 porcia
Príprava20 minútVarenie20 minútCelkovo40 minút

"Tvaroh"
 400 g bieleho tofuK-Take it Veggie
 30 g repkového oleja
 30 g citrónovej šťavy
 70 g rastlinného jogurtuK-Take it Veggie kokosový jogurt
 4 PL kryštálového cukru
 30 g kukuričného škrobu
 1 ČL mletej vanilky /vanilkovej pasty alebo extraktu
Cesto
 280 g rastlinného mliekaK-Take it Veggie mandľové mlieko
 1 ČL jablčného octu
 220 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 12 g holandského kakaa
 6 g kypriaceho prášku2 ČL
 3 g jedlej sódy1/2 ČL
 1 ČL mletej vanilky /vanilkovej pasty alebo extraktu
 štipka soli
 50 g repkového oleja
 ovocie podľa chutivoliteľné

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

"Tvaroh"
 400 g bieleho tofuK-Take it Veggie
 30 g repkového oleja
 30 g citrónovej šťavy
 70 g rastlinného jogurtuK-Take it Veggie kokosový jogurt
 4 PL kryštálového cukru
 30 g kukuričného škrobu
 1 ČL mletej vanilky /vanilkovej pasty alebo extraktu
Cesto
 280 g rastlinného mliekaK-Take it Veggie mandľové mlieko
 1 ČL jablčného octu
 220 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 12 g holandského kakaa
 6 g kypriaceho prášku2 ČL
 3 g jedlej sódy1/2 ČL
 1 ČL mletej vanilky /vanilkovej pasty alebo extraktu
 štipka soli
 50 g repkového oleja
 ovocie podľa chutivoliteľné

Directions

Vegan prešívaná deka
vegan prešívaná deka

Tofu v miske nadrobte na menšie kúsky, pridajte olej, citrónovú šťavu, jogurt, cukor, škrob a vanilku. Všetko spolu rozmixujte na jemný hustejší krém. “Tvaroh” preložte do cukrárskeho vrecka a posuňte sa k príprave cesta. 

Rastlinné mlieko vlejte do misky a pridajte ocot. Misku odložte bokom. V druhej miske zmiešajte múku, kukuričný škrob, cukor, holandské kakao, kypriaci prášok, jedlú sódu, vanilku, citrónovú kôru a soľ. Do misky s mliekom pridajte olej.

Tekuté ingrediencie prilejte do misku so suchými a všetko dobre premiešajte, vznikne hustejšie cesto. Plech (približne 27 x 37 cm) jemne potrite olejom a vysteľte papierom na pečenie. Olej vám pomôže zabrániť tomu, aby sa papier pri rozotieraní cesta posúval. Cesto rozotrite rovnomerne po celom povrchu plechu. Na vrch cesta nakreslite tvarohom mriežku pomocou cukrárskeho vrecka. Ideálne kreslite mriežkovanie „nakryvo“ – nie vodorovne z hranami plechu.

teraz môžete na koláč pridať aj ovocie – mrazené lesne ovocie, jahody či konzervované mandarinky… Čokoľvek máte radi. Ovocie sa vždy k tvarohu hodí, tak ho použite podľa chuti.

Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov  15 až 20 minút bez zapnutého ventilátora. Pred dopečením ho skontrolujte špáradlo a ak je špáradlo skoro suché až suché, koláč vyberte. Nechajte ho vychladnúť pod utierkou, aby zostal vlhší a nedrobil sa.

Koláč po vychladnutí posypte práškovým cukrom a krájajte na kocky.

Ak máte chuť na slané raňajky, pripravte si napríklad vegánsky chlieb vo vajíčku. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

vegánska prešívaná deka koláč

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 8 037 times, 5 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *