Neváhajte a využite hrachovú sezónu v kuchyni. Raw hrachová polievka je na domáci hrášok stvorená. Čerstvý hrášok zo záhrady bude vždy lepší ako mrazený. Na túto sviežu raw hrachovú polievku potrebujeme hlavne mandlové mlieko, ktoré si vyrobíme podľa postupu tu.
Potrebujeme:
– 1L mandľového mlieka
– 500g hrachu(mrazený alebo čerstvý)
– 1 zrelé avokádo
– 1 strúčik cesnaku
– šťava s pol citróna
– čierne korenie
– muškátový oriešok
– štipku himalájskej soli
Mlieko, avokádo, cesnak a hrach rozmixujeme na hladký krém, dochutíme korením a ešte raz pomixujeme. Tak jednoduché to je!
Raw hrachovú olievku sme si dozdobili zostatkom hrášku a naklíčenou quinoiou. Polievku môžeme aj ohriať ak nám studené polievky nechutia. Zohrievame do do teploty 40 stupňov, čo zistíme tak, že dokážeme v polievke pri zohrievaní udržať prst, bez toho, aby nás raw hrachová polievka pálila.