Kokosové koláčiky

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na Vianočné cukrovinky. Vegánske kokosové koláčiky, ktoré pripomínajú snehové gule. Ak je kokos vaša obľúbená ingrediencia Vianoc, tak neváhajte. Naviac je to bezlepkový recept!

Na kokosové koláčiky budete potrebovať len pár ingrediencií:

Množstvo10 porcií
Príprava15 minútVarenie15 minútCelkovo30 minút

 300 g kokosu
 250 ml kokosového mlieka Alpro
 15 g kukuričnej múky
 2 PL cukru
 1 ČL mletej vanilky
Extra
 50 g horkej čokolády
 kokos

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 300 g kokosu
 250 ml kokosového mlieka Alpro
 15 g kukuričnej múky
 2 PL cukru
 1 ČL mletej vanilky
Extra
 50 g horkej čokolády
 kokos

Directions

Kokosové koláčiky

kokosové koláčiky snehové guľky

Postup:

Do panvice na miernom ohni najelte kokosové mlieko. Pridajte kukuričnú múku – škrob a cukor. Ak použijete cukor alebo agáve, tak budete mať biele koláčiky. Ak použijete tmavšie sladidlo, tak už budú hnedé. Ak vám na farbe nezáleží, použite datľoví sirup Pridajte aj vnútro – semienka z vanilkového lusku. Zmes miešajte, až kým nezačne hustnúť, vďaka kukuričnému škrobu. To trvá tak 2-3 minúty miešania.

Keď všetko zhustne, pridajte do panvice suchý stúhaný kokos. Všetko spolu zmiešajte. Vznikne vám jemne vlhká zmes, ktorá sa dá celkom dobre tvarovať. Na tvarovanie som použila odmernú lyžičku, ktorá je krásne guľatá a vytvorí polguľu. Zmes som do nej poriadne natlačila a vyklopila papier na pečenie. Takto zaplňte celý plech koláčikmi.

kokosové koláčiky

Trúbu si zohrejte na 170 stupňov a koláčiky v nej pečte asi 10 minút, maximálne 15. Ja som piekla, len kým nezačali zlatnúť okraje. Po dopečení nechajte vychladnúť a skladujte v uzatvorenej nádobe, aby zostali koláčiky mäkké a šťavnaté.

Ako bonus môžete ešte roztopiť horkú čokoládu a koláčiky ňou pokvapkať a potom posypať kokosom. Ak máte radi kokos v čokoláde, ako pri rôznych tyčinkách z obchodu (Bounty?), tak určite skúste čokoládu ako bonus!

kokosové koláčiky snehové guľky


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 14 788 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Lenka B. 2. decembra 2018 at 9:45

    Dobré ránko,
    moc děkuji za inspiraci na nové Vánoční cukroví! :-)
    Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že by se dala použít místo kukuřičné mouky obyčejná hladká?

    Předem moc děkuji za odpověď.

    Reply
    1. Surová dcérka 2. decembra 2018 at 10:02

      Pekné ráno :) Áno, určite ide akákoľve múka, čo zahustí :)

      Reply
  2. Bianka 8. decembra 2020 at 13:11

    je leší přidat kukuřičnou mouku nebo kukuřičný škrob?

    Reply
    1. Surová dcérka 10. decembra 2020 at 9:23

      Ak máš po ruke skůr škrob, tak kludne ten, bude fungovat dobre :)

      Reply
      1. Kika 2. decembra 2023 at 18:49

        Prosim vas kokosove mlieko je myslene ako to z konzervy alebo je ok aj kokosovy napoj (taky ten litrovy tetrapak), dakujem :)

        Reply
        1. Surová dcérka 3. decembra 2023 at 10:46

          Ja som používala kokosový nápoj, ale dá sa aj kokosová smotana z konzervy ak nie je úplne hustá :)

          Reply
  3. Petra 18. decembra 2022 at 5:25

    Mozem sa opytat v akom pomere vytvorit kukuricnu muku?
    Dakujem

    Reply
    1. Surová dcérka 18. decembra 2022 at 13:05

      Nerozumiem, kukuricna muka/skrob sa nevytvorí, ale kupi :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *