Milujem pečené zemiaky a milujem kôpor. Teraz na jar počas homeofficu, si takéto zemiaky často robím na večeru, keď sa mi moc nechce vymýšľať. Jednoducho zemiakový šalát. Drobné zemiaky pečieme s cesnakom, rozmarínom a citrónovou kôrou. A nakoniec ich zmiešame so šalátom z uhorky, reďkovky a kôprovým dressingom.
Zemiakový šalát:
Ingrediencie
Pokyny
Drobné zemiaky umyte, väčšie kúsky nakrájajte na mesiačiky a asi 15-20 minút ich varte v horúcej vode, aby zmäkli. Po uvarení ich osušte, pridajte repkový olej, soľ a čierne korenie. Zemiaky dajte do zapekacej misy, pridajte celé strúčiky cesnaku a všetko pečte na 200 stupňoch asi 20 minút.
Medzitým nastrúhajte kôru z citrónu a nadrobno nasekajte rozmarín. Pripravte si aj kôprový dresing. V miske zmiešajte rastlinný jogurt Take it Veggie, citrónovú šťavu, soľ, nasekaný kôpor a pažítku. Takto dresing odložte do chladničky aby sa chute spojili.
Po 20 minútach zemiaky posypte kôrou z citróna, rozmarínou a polohrubou múkou. Všetko premiešajte a zemiaky potom jemne pritlačte na dno zapekacej misy, aby jemne popraskali. Takto zemiaky znova pečte asi 20 minút, kým nezačnú byť zlatisté a chrumkavé. Medzitým nakrájajte uhorku, reďkovku a cibuľku na plátky. Kôpor natrhajte na menšie vetvičky a vsetko spolu zmiešajte v miske.
Keď sú zemiaky dopečené, nechajte ich chvíľku vychladnúť a potom ich podávajte so zeleninou a jogurtovým dresingom ako studený zemiakový šalát.
Tento recept vznikol v spolupráci z Kaufland Slovensko a vegan radou produktov K-Take it veggie.