Zemiakový šalát s kôprovým dressingom

Milujem pečené zemiaky a milujem kôpor. Teraz na jar počas homeofficu, si takéto zemiaky často robím na večeru, keď sa mi moc nechce vymýšľať. Jednoducho zemiakový šalát. Drobné zemiaky pečieme s cesnakom, rozmarínom a citrónovou kôrou. A nakoniec ich zmiešame so šalátom z uhorky, reďkovky a kôprovým dressingom.

Zemiakový šalát:

Počet porcií2 porcie
Čas prípravy20 min.Čas varenia40 min.Celkový čas1 hod.

 700 g drobných zemiakov
 2 pl repkového oleja
 1 čl soli
 ¼ čl čierneho korenia
 8 strúčikov cesnaku
 1 vetvička čerstvého rozmarínu
 citrónová kôra z polovice citróna
 1 pl polohrubej múky
 1 šalátová uhorka
 zväzok reďkovky
 15 g kôpru
 ½ červenej cibule (voliteľné)
Kôprový dressing:
 150 g Take it Veggie bieleho jogurtu
 30 ml citrónovej šťavy
 ½ čl soli
 10 g kôpru
 10 g pažítky

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 700 g drobných zemiakov
 2 pl repkového oleja
 1 čl soli
 ¼ čl čierneho korenia
 8 strúčikov cesnaku
 1 vetvička čerstvého rozmarínu
 citrónová kôra z polovice citróna
 1 pl polohrubej múky
 1 šalátová uhorka
 zväzok reďkovky
 15 g kôpru
 ½ červenej cibule (voliteľné)
Kôprový dressing:
 150 g Take it Veggie bieleho jogurtu
 30 ml citrónovej šťavy
 ½ čl soli
 10 g kôpru
 10 g pažítky

Pokyny

Zemiakový šalát s kôprovým dressingom

Drobné zemiaky umyte, väčšie kúsky nakrájajte na mesiačiky a asi 15-20 minút ich varte v horúcej vode, aby zmäkli. Po uvarení ich osušte, pridajte repkový olej, soľ a čierne korenie. Zemiaky dajte do zapekacej misy, pridajte celé strúčiky cesnaku a všetko pečte na 200 stupňoch asi 20 minút.

Medzitým nastrúhajte kôru z citrónu a nadrobno nasekajte rozmarín. Pripravte si aj kôprový dresing. V miske zmiešajte rastlinný jogurt Take it Veggie, citrónovú šťavu, soľ, nasekaný kôpor a pažítku. Takto dresing odložte do chladničky aby sa chute spojili. 

Po 20 minútach zemiaky posypte kôrou z citróna, rozmarínou a polohrubou múkou. Všetko premiešajte a zemiaky potom jemne pritlačte na dno zapekacej misy, aby jemne popraskali. Takto zemiaky znova pečte asi 20 minút, kým nezačnú byť zlatisté a chrumkavé. Medzitým nakrájajte uhorku, reďkovku a cibuľku na plátky. Kôpor natrhajte na menšie vetvičky a vsetko spolu zmiešajte v miske.

Keď sú zemiaky dopečené, nechajte ich chvíľku vychladnúť a potom ich podávajte so zeleninou a jogurtovým dresingom ako studený zemiakový šalát.

Tento recept vznikol v spolupráci z Kaufland Slovensko a vegan radou produktov K-Take it veggie.

zemiakový šalát
K take it veggie jogurt
take it veggie jogurt dressing

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 4 521 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *