Raw dezert pre milovníkov kokosového neba. Raw kokosový rez s čokoládovou polevou.
Na korpus potrebujeme:
– namočené sušené slivky
– namočené a na slniečku presušené vlašské orechy
– trocha citrónovej šťavy
– troška agáve
Slivky aj orechy scedíme z vody a spolu s ostatnými ingredienciami spracujeme v kuchynskom robote alebo mixéri. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno formy na tortu.
Kokosový krém:
– namočený nastrúhaný kokos
– kokosový olej
– pol vanilky
– agáve.
Kokos treba scediť a vytlačiť z neho prebytočnú vodu, zmiešať s kokosovým olejom, vanilkou a agáve. Potom navrstviť na korpus a dať do chladničky stuhnúť. Medzitým si prirpavíme polevu.
Poleva:
– kakaové maslo
– nepražené kakao
– agáve.
Všetky suroviny používame od oka a hlavne podľa vlastnej chuti. Misku so surovinami dáme do druhej misky s teplou vodou (nie horúčou, sme predsa raw) a vymiešame hladkú polevu, ktorú nalejeme na kokosový krém, ozdobíme hoblinkami kokosu a rozdrvenými kakaovými bôbmi. Raw kokosový rez necháme cez noc stuhnúť a vytiahneme z formy. Nakoniec ozdobíme ovocím a raw kokosový rez je hotový :)
Viac fotografií v našom albume.