Raw mrkvový chlieb

Tento recept určite poteší všetkých majiteľov odšťavovača. U nás veľmi často odšťavujeme mrkvu a “odpad” je vždy ťažko vyhodiť. Tak vznikol tento raw mrkvový chlieb.

Na raw mrkvový chlieb potrebujeme:
– 2 šálky mrkvy (alebo inej zeleniny) – zostatky po odšťavovaní
– 150g jednozrnky
– vodu
– rascu
– tymián
– štipku himalájskej soli
– sezam

Jednozrnku necháme cez noc namočenú vo vode aby zmäkla. Pred prípravou receptu z nej vodu vylejeme. Potom rozmixujeme jednozrnku s trochou vody aby vzniklo redšie cestíčko. Do toho pridáme náš mrkvový “odpad” a korenie, ktoré ho ešte zahustia. Ak máte sušičku, tak cesto sušíme v sušičke.  Ak nemáte sušičku, zíde sa elektrická rúra v ktorej sušíme na minimálnej teplote s trochu otvorenými dvierkami, aby teplota nestúpala moc nad 42 stupňov.  Vrch nášho chleba si ešte posypeme sezamom.

Takto sušíme niekoľko hodín, 6 – 8 hodín, podľa toho ako šťavnatý – chrumkavý raw mrkvový chlieb chceme.

Nebojte sa zúžitkovať odpad z odšťavovania v raw dezertoch, napríklad v muffinoch.

Viac fotografií v našom albume.

(Visited 459 times, 2 visits today)

2 Comments

  1. Adel 20. apríla 2015 at 19:08

    Chcela by som sa opytať, nedala by sa tá jednozrnka nahradiť niečím iným? :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 3. júna 2015 at 10:46

      Dá sa nahradiť čímkoľvek, ale už to bude iný recept. Napríklad pohánka alebo použiť další druh zeleniny a spravit si len zeleninovýc chlieb :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *