Raw vegan portobello burger

Ľahký letný recept na raw vegan portobello burger, ktorý sa hodí na grilovačku a zaujme všetkých hostí. Takto si pripravíte 2 burgre.

Na raw vegan portobello burger potrebujeme:
– 4 veľké portobello hríby
–  tamari (sójovú omáčku)
–  zeleninu: rajčina, uhorka, ľadový šalát, reďkovka, paprika

Na tatársku omáčku potrebujeme:
– šálku kešu oriešky
–  4 PL citrónovej šťavy
– soľ
– cca 3PL lyžice vody
– mladú cibuľku alebo pažítku

Ak chceme verziu bez orieškov môžeme si pripraviť raw kečup:
– šálka čerstvých rajčín
–  sálka sušených rajčín
– citrón
– čerstvú bazalku
– oregano

Väčšie portobello hríby očistíme, nožičky vytrhneme a  len nožičky pokrájame ich drobno. Celé klobúčiky jemne pokvapkáme tamari (sójová omáčka), troška ju v masírujeme do hríbov a dáme sušiť – dehydratovať asi na dve hodinky do trúby (minimálna teplota) alebo sušičky.

To isté spravíme aj s nakrájanými nožičkami, pokvapkať tamari, a dať na chvíľku presušiť, ale nie je to nutné. Po dosušený nám vznikle základ – pečivo na raw vegan portobello burger.

Medzi tým si pripravíme tatarskú omáčku:

Namočíme si menšiu šálku kešu orieškov aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc. Potom ich scedíme a dáme do mixéra. Pridáme 4 PL citrónovej šťavy, štipku himalájskej soli a vodu najprv 3PL lyžice a pri mixovaní uvidíme, podľa konzistencie ešte pridáme. Po rozmixovaní pridáme nakrájanú mladú cibuľku alebo pažítku

Pre raw kečup je postup jednoduchý. Sušené rajčiny si tiež namočíme na hodinku a potom všetky ingredience spolu jednoducho rozmixujeme a dochutíme podľa seba oregánom, citrónom a čerstvou bazalkou.

Keď je aj omáčka pripravená nakrájame si zeleninu, ktorou si chceme  portobello burger naplniť, a aj niečo navyše namiesto hranolčekov (môzeme skúsiť aj raw zelerové hranolky  s kurkumou) a pridáme aj omáčku. Všetko posypeme nakrájanými stopkami zo šampiňónov a servírujeme.

raw burger


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 2 666 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Nikoleta Kováčová 17. júna 2014 at 19:50

    Ahoj Lucia, nie su to sampiony ale su to hríby, väčší druh ako napr portobello.Musím postup urpavit tak aby bolo jacne ze nadrobno nakrajamae len nožicky a klobuciky nechame cele a tak marinujeme a susíme.(:
    Za málo! Sme radi ze sa recepty páčia!

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *