Bazalkovo avokádové cestoviny s tofu

Teraz trochu inšpirácie zo surovej stravy. Nie každému sa chce vyrábať cuketové špagety, ale ovokádová omáčka, ktorá sa hodí do raw stravy, sá dá využiť aj pri bežných cestovinách. Dnes z raw stravy, do varenej stravy… Vzniknú bazalkovo avokádové cestoviny s tofu. A toto jedlo milujem, patrí k mojim obľúbeným celoročne. Ak ste nikdy nejedli cestoviny s avokádom, tak teraz musíte!

Na bazalkovo avokádové cestoviny (dve porcie) budete potrebovať:

  • 300g cestovín
  • 120-150g avokáda (1kus)
  • balenie lahôdkového tofu
  • 150ml sójovej smotany/mlieka alebo vody
  • 6 sušených rajčin
  • hrsť cukety – voliteľné
  • dve hrste šampiňónov – voliteľné
  • hrsť olív
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • 15g bazalkových vetvičiek
  • 1/2 PL lahôdkového droždia
  • čierne korenie
  • soľ
  • 20ml citrónovej sťavy
  • cherry rajčiny

bazalkovo avokádové cestoviny

Postup na tento recept:

Veľmi rada používam kukuričné cestoviny, hlavne penne. Vyberte tiež svoje obľúbené a dajte variť vodu. Kým zovrie a cestoviny sa budú variť, pripravíme omáčku.

Do mixéra dáme najskôr bazalku, potom avokádo, lahôdkové droždie, citrónovú sťavu, soľ, čierne korenie, sťavu z citróna a všetko zalejeme rastlinnou smotanou alebo nesladeným rastlinným mliekom, či vodou. Potom ochutnajte a posúdte konzistenciu. Ja pridám vodu ak je omáčka príliš hustá. Môžete pridať aj 2PL olivovo bazalkového /alebo len olivového oleja ak máte a chcete ešte extra chuť bazalky.

Tofu su nakrájajte na asi 1cm veľké kocky a opražte ich jemne do zlata na kvapke oleja. Pridajte k nemu hrsť cukety a hrsť šampiňónov, ale ide to aj bez nich, ja ich ale vždy mám po ruke. Ja pridávam aj sušené rajčiny a olivy ak práve nejaké mám. Medzitým by mali byť hotové aj cestoviny. Scedte ich, zalejte omáčkou, pridajte tofu a nakrájané rajčiny, listy bazalky a pokojne aj ďalšiu zeleninu. Všetko spolu môzete miešať už za tepla, alebo môžete aj počkať kým cestoviny vychladnú a užiť si tento recept ako studený šalát.

bazalkovo avokádové cestoviny


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 12 509 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Pečené avokádo s rajčinami - Surová Dcérka

  2. Pingback: Budú vegáni jesť mäso zo skúmavky? Super Meat - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *