Teraz trochu inšpirácie zo surovej stravy. Nie každému sa chce vyrábať cuketové špagety, ale ovokádová omáčka, ktorá sa hodí do raw stravy, sá dá využiť aj pri bežných cestovinách. Dnes z raw stravy, do varenej stravy… Vzniknú bazalkovo avokádové cestoviny s tofu. A toto jedlo milujem, patrí k mojim obľúbeným celoročne. Ak ste nikdy nejedli cestoviny s avokádom, tak teraz musíte!
Na bazalkovo avokádové cestoviny (dve porcie) budete potrebovať:
- 300g cestovín
- 120-150g avokáda (1kus)
- balenie lahôdkového tofu
- 150ml sójovej smotany/mlieka alebo vody
- 6 sušených rajčin
- hrsť cukety – voliteľné
- dve hrste šampiňónov – voliteľné
- hrsť olív
- 2 PL panenského olivového oleja
- 15g bazalkových vetvičiek
- 1/2 PL lahôdkového droždia
- čierne korenie
- soľ
- 20ml citrónovej sťavy
- cherry rajčiny
Postup na tento recept:
Veľmi rada používam kukuričné cestoviny, hlavne penne. Vyberte tiež svoje obľúbené a dajte variť vodu. Kým zovrie a cestoviny sa budú variť, pripravíme omáčku.
Do mixéra dáme najskôr bazalku, potom avokádo, lahôdkové droždie, citrónovú sťavu, soľ, čierne korenie, sťavu z citróna a všetko zalejeme rastlinnou smotanou alebo nesladeným rastlinným mliekom, či vodou. Potom ochutnajte a posúdte konzistenciu. Ja pridám vodu ak je omáčka príliš hustá. Môžete pridať aj 2PL olivovo bazalkového /alebo len olivového oleja ak máte a chcete ešte extra chuť bazalky.
Tofu su nakrájajte na asi 1cm veľké kocky a opražte ich jemne do zlata na kvapke oleja. Pridajte k nemu hrsť cukety a hrsť šampiňónov, ale ide to aj bez nich, ja ich ale vždy mám po ruke. Ja pridávam aj sušené rajčiny a olivy ak práve nejaké mám. Medzitým by mali byť hotové aj cestoviny. Scedte ich, zalejte omáčkou, pridajte tofu a nakrájané rajčiny, listy bazalky a pokojne aj ďalšiu zeleninu. Všetko spolu môzete miešať už za tepla, alebo môžete aj počkať kým cestoviny vychladnú a užiť si tento recept ako studený šalát.
Pingback: Pečené avokádo s rajčinami - Surová Dcérka
Pingback: Budú vegáni jesť mäso zo skúmavky? Super Meat - Surová Dcérka