Vegan cacio e peppe špagety

Do kategórie rýchlych receptov pridávam aj tieto vegan cacio e peppe špagety, ktoré sú hotové za 15-25 minút. Podľa toho či k nim budete opekať aj tofu a zeleninu ako prílohu, čo určite odporúčam. Klasické cacio e peppe sú hlavne o syre a čiernom korení. Moja vegánska verzia, inšpirovaná touto klasickou, používa aj trochu vegan syra, ale hlavne lahôdkové droždie, ktoré dodá príjemnú umami syrovú chuť.

Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk, kde zoženiete skvelé orechy aj v kilových baleniach, malé čokopecičky, špaldovú múku a veľa skvelých vegánskych potravín. Cez môj odkaz si môžete pozrieť moje obľúbené produkty.

Vegan cacio e peppe:

Množstvo2 porcie
Príprava5 minútVarenie10 minútCelkovo15 minút

 200 g semolinových špagiet
 30 g rastlinného masla Klikajte na môj IG stories prehľad rastlinných masiel - link funguje len cez počítač.
 200 g vodyz varenia cestovín
 1 ČL soli
 1 ČL citrónovej šťavy
 vegan syrvoliteľné
 tofu a zelenina ako príloha

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 200 g semolinových špagiet
 30 g rastlinného masla Klikajte na môj IG stories prehľad rastlinných masiel - link funguje len cez počítač.
 200 g vodyz varenia cestovín
 1 ČL soli
 1 ČL citrónovej šťavy
 vegan syrvoliteľné
 tofu a zelenina ako príloha

Directions

Vegan cacio e peppe špagety
kampotské korenie

Lahôdkové droždie – aj k tomuto jedlu sa skvelo hodí jemná syrová chuť ladôdkového droždiaLahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete ho v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch.

Postup:

V hrnci nechajte zovrieť dobre posolenú vodu a dajte variť špagety.

Na suchej panvici na strednom ohni krátko opečte celé čierne korenie. Stačí 30-60 sekúnd, kým sa jemne opečie. Korenie následne na jemne pomeľte alebo rozdrvte v maždiari. Do panvice pridajte maslo, aby sa roztopilo a hneď vráťte spať aj čierne korenie, pridajte smotanu na varenie, vodu z cestovín a lahôdkové droždie. Omáčku priveďte k varu a dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

Pridať môžete aj hrsť či viac vašeho obľúbeného vegan syra, alebo nemusíte.

Vedľa na panvici opečte tofu či tempeh a zeleninu, ak si chcete spegety ešte doplniť. Odporúčam artičoky, cherry rajčiny či cuketu. Samozrejme moje obľúbené lahôdkové tofu.

Špagety sceďte, vmiešajte do omáčky a servírujte s čerstvým čiernym korením, droždím či syrom.

Pozrite sa na viac receptov na vegan hlavné jedlá tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. 

Vegan cacio e peppe špagety
špagety s čiernym kampotským korením

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 2 106 times, 17 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *