Vegan Ferrero Rocher

K tomuto receptu na vegan Ferrero Rocher netreba písať dlhý úvod. Očakávajte veľa čokolády a lieskovcov. Jemný, tak akurát tekutý krém, chrumkavý obal z lieskovcov a vegan mliečnej čokolády. A samozrejme čakajte všetok pôžitok, ktorý k tejto sladkosti patrí.

Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk, kde zoženiete skvelé orechy aj v kilových baleniach, malé čokopecičky, špaldovú múku a veľa skvelých vegánskych potravín. Cez môj odkaz si môžete pozrieť moje obľúbené produkty.

Vegan Ferrero Rocher:

Množstvo24 porcií
Príprava40 minútCelkovo3 hodiny 40 minút

Mliečna gianduja
 85 g vegan mliečnej čokoládyiChoc, Linnolat
 10 g práškového cukru
 6 g kakaa
 ¼ ČL soli
Na dokončenie
 14 ks pražených lúpaných lieskovcov
 100 g pražených lúpaných lieskovcov - nasekaných
 200 g vegan mliečnej čokoládyiChoc, Linnolat

NáročnosťPokročilý
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Mliečna gianduja
 85 g vegan mliečnej čokoládyiChoc, Linnolat
 10 g práškového cukru
 6 g kakaa
 ¼ ČL soli
Na dokončenie
 14 ks pražených lúpaných lieskovcov
 100 g pražených lúpaných lieskovcov - nasekaných
 200 g vegan mliečnej čokoládyiChoc, Linnolat

Directions

Ferrero
vilgain lieskovcové maslo aktin

Ingrediencie:

Lieskovcové maslo – Používam čisté lieskovcové maslo, ktoré je teraz úplnou novinkou. Je z Talianskych Piemonte lieskovcov a je dokonalo jemné a tekuté. Ak však máte dobrý mixér a lieskovce, maslo si viete pripraviť doma sami.

V mixéri rozmixujte lieskovce a cukor na hladké maslo. Lieskovce začnite mixovať na najnižších otáčkach. Mixér chvíľami vypínajte, aby ste z jeho stien mohli zoškrabávať zvyšky orieškov – chcete ich rozmixovať všetky. Najskôr sa snažte dosiahnuť maslovú konzistenciu s malými kúskami orieškov. Až sa tak stane, zvýšte obrátky o 1 – 2 stupne. Približne za 5 minút by lieskovce mali pustiť olej a vytvoriť tekuté maslo. Potom pridajte zvyšok ingrediencií.

Vegan mliečna čokoláda – Ja rada používam čokoládu iChoc, ktorá je bežnejšie dostupná v zdravých výživách a vegan obchodoch. Ak si chcete dopriať väčšiu a výhodnejšiu zásobo čokolády, tak odporúčam objednať online čokoládu Linnolat, ktorá je absolútne top!

Postup:

Nad parou rozpustite vegan mliečnu čokoládu. Hneď ako sa roztopia posledné kúsky čokolády, dostavte ju z ohňa a prelejte do misky, prilejte lieskovcové maslo, práškový cukor, kakao, vanilku a soľ. Poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Maslo uložte do mrazničky asi na 2 hodiny. Keď bude dostatočne tuhé na tvarovanie, pustite sa do tvarovania guličiek. 

Z masla odoberte lyžičkou 10 gramov, do stredu vložte jeden lieskovec a vytvarujte guľku. Keď miniete všetko maslo, vznikne vám asi 24 guličiek. Dajte ich znova zmraziť asi na 30 minút. 

Na obaľovanie budete potrebovať ďalšie lieskovce a čokoládu. Lieskovce pár pulzami v mixéri rozsekajte na menšie kúsky, nie však na jemno. Čokoládu zohrejte nad parou na teplotu asi 40 stupňov. Z mrazničky vyberte schladené gulôčky a každú namočte do čokolády, prebytky nechajte odkvapkať a následne guľky vyváľajte ešte v rozsekanách lieskovcoch. Čokoláda na vychladenej plnke rýchlo tuhne, takže s obaľovaním neotáľajte. 

Takto pripravené ferrero dajte na 10 minút do mrazničky. 

Pripravte si zvyšok čokolády, naberte si trochu do dlane a každý vychladený kúsok obaľte v dlaniach čokoládou, aby ste pokryli lieskovce. Posledný krát dajte ferrero do mrazničky na 20 minút. 

Hotové gulôčky môžete dať do košíčkov alebo obaliť v zlatom papieri pre dokonalý zážitok. Pred konzumovaním skladujte ferrero v izbovej teplote, aby náplň vnútri čokolády zmäkla. 

Ďalšie sladké recepty nájdete tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. 

Tento recept vznikol v spolupráci z Aktin.sk a Aktin.cz, kde nájdete moje obľúbené suroviny na pečenie.

vegan Ferrero Rocher guličky
vegánske Ferrero Rocher

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 375 times, 5 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *