Vegan palacinky

Ďalší vegánsky recept, ktorý môžete naservírovať spokojne pred zvyšok rodiny ktorá nespozná, že palacinky neobsahujú kravské mlieko ani vajíčka.  V mojej kuchárskej knihe Slovegán, nájdete tieto palacinky plnené skvelým vegan tvarohom.  

Viac skvelých vegánskych raňajkových receptov nájdete v kategórií Raňajky

Na vegan palacinky potrebujete:

Množstvo4 porcie
Príprava5 minútVarenie25 minútCelkovo30 minút

 500 ml sójového mlieka
 200 g hladkej špaldovej múky / hladkej pšeničnej múky
 1 g mletej vanilky
 1 PL cukru
 ½ ČL ČL sódy bikarbóny
 štipka soli

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 500 ml sójového mlieka
 200 g hladkej špaldovej múky / hladkej pšeničnej múky
 1 g mletej vanilky
 1 PL cukru
 ½ ČL ČL sódy bikarbóny
 štipka soli

Directions

Vegan palacinky
vegan palacinky s tvarohom

Do rastlinného mlieka pridajte všetky suché ingrediencie a nakoniec aj múku. Múku pridávajte postupne a miešajte aby nevznikli hrudky. Nebojte sa pridať viac múky alebo mlieka, ak  by cesto bolo príliš tekuté alebo husté. Na dosiahnutie krásne tenkých palaciniek chcete tekutejšie cesto.

Na mierne vyšší oheň dajte palacinkovú panvicu. Jemne ju potrite olejom. Ak máte veľkú palacinkovú panvicu tak vám z cesta vznikne asi 6 palaciniek.

Keď je panvica s olejom rozpálená nalejte dostatočné množstvo cesta do stredu. To môže byť ⅓ alebo ¼ odmernej šálky pri menšej panvici. Cesto pohybom panvice rozlejte po celom jej povrchu a nechajte pražiť kým sa nevytvoria na hornej strane bublinky. Potom palacinku obráťte a znova pár minút pražte.

Hotové palacinky potrite obľúbeným džemom, pridajte čerstvé alebo sušené ovocie, a tvaroh. Palacinku zrolujte alebo preložte, podľa toho ako to máte radšej!

vegan palacinky s tvarohom
špaldové palacinky

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 73 914 times, 14 visits today)

22 Comments

  1. Raw Daughter 30. januára 2017 at 16:06

    aspon jedno bola non-stick pan ako to ma byt ideálne na palacinky? :)

    Reply
  2. Miriam 28. júna 2019 at 20:41

    Tvaroh si mala na mysli aky, prosim?

    Reply
    1. Surová dcérka 29. júna 2019 at 8:14

      Tvaro si robím sama rastlinný, recept bude v kuchárke :)

      Reply
  3. Sophia 22. júla 2019 at 12:20

    Úžasný recept!! Vďaka ti!!Konečne vegan palacinky, ktoré mi držia po kope!:-) máš nejaký typ na ich lepšie obracanie?

    Reply
    1. Surová dcérka 24. júla 2019 at 19:32

      To som rada! :) Na obracanie – trénovať! :D S dobrou panvicou ich zvládneš aj otočiť v lete. Ja ich robím na teflonovej a len id podoberiem obracačkou a týchlo otočím

      Reply
      1. Sophia 30. augusta 2019 at 7:21

        Tak verím, že sa v tom zleším:)

        Reply
    2. Erika 6. septembra 2020 at 5:23

      Ja som pri obracaní veľmi nešikovná, ale vynašla som sa.. používam dve panvice..do jednej (o niečo menšej), nalejem cesto a potom ho len prešupnem do druhej (väčšej) a je to :D

      Reply
  4. minka 7. augusta 2019 at 9:01

    zdravím Vás….palacinky som objavila na nete asi pred 2 týždňami a už som ich robila 4 krát, deti si ich natoľko obľúbili, že už iné ani robiť nebudem sú TOP :)

    Reply
    1. Surová dcérka 2. septembra 2019 at 7:09

      To som veľmi rada! :)

      Reply
  5. Patricie 1. októbra 2019 at 7:02

    Mohu se zeptat – lze použít i jinou mouku? Např. ovesnou nebo pšeničnou celozrnnou?

    Reply
    1. Surová dcérka 4. októbra 2019 at 10:47

      Ahoj, nemám to odskusane, celozrnná by mohla fungovať. Treba vyskúšať :)

      Reply
  6. Sara 28. októbra 2019 at 14:26

    Ahoj dalo by sa použiť aj iné mlieko?

    Reply
    1. Surová dcérka 2. novembra 2019 at 19:01

      Ahoj, daju sa aj s mandlovým, ale zalezi od konkretneho mlieka :)

      Reply
  7. Zuza 24. februára 2020 at 19:49

    robila som s mandlovým domácim mliekom a sú famozne. skvelý recept

    Reply
  8. Lina 9. júla 2020 at 9:31

    Myslíš že sa to dá aj na obyčajnej panvici, či treba špeciálnu na palacinky ? :)

    Reply
    1. Surová dcérka 1. augusta 2020 at 11:35

      Ak máš dobrú neprilnavú panvicu, tak sa dá aj na tej :)

      Reply
  9. Anna Petrušková 2. októbra 2020 at 8:04

    Ahoj, dá sa použiť aj domáce ovsené mlieko? :)

    Reply
    1. Surová dcérka 5. októbra 2020 at 16:41

      Urcite :) len treba upraviť možno množstvo, podla toho ake huste mlieko mas :)

      Reply
  10. Mellino 15. apríla 2022 at 12:59

    Na palacinečky z tohto cesta som sa týždeň tešil zbytočne :( Ale koláčik mikrovlnkový z toho bol parády!!

    Reply
    1. Surová dcérka 15. apríla 2022 at 13:04

      Ak sa palacinky trhali, problem je pravdepodobne z panvicou :) Na palacinky treba fakt dobrý a nepoškrabany povrch, idealne panvicu na ktorej sa nič neopeká a robia sa len palacinky.

      Reply
  11. Veronika 14. marca 2023 at 6:59

    Najúžasnejší recept na palacinky! Iný už ani robiť nebudem! Jednoduchý a popritom palacinky sú úžasne chutné :)

    Reply
  12. Vladislav Molčan 18. septembra 2023 at 16:30

    Dobry den, chcem sa opytat, ci v recepte nechyba citronova stava, alebo trochu niecoho kysleho? Co oktivuje tu sodu bokarbonu aby zacala bublinkovat?

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *