Smoothie ala mrkvová torta musíte vyskušať, ak si bez smoothie neviete predstaviť ráno. Chutné, zdravé mrkvové smoothie, ktoré vám pripomenie obľúbenú mrkvovú tortu. Kombinácia mrkvy a škorice je jednoducho zaručený úspech. Ak pridáte aj vanilkový protein je ideálne aj na raňajky a občerstvením po tréningu.
Smoothie ala mrkvová torta:
Ingrediencie
Pokyny
Pre studenú verziu smoothie, a ak to váš mixér zvládne, dajte banán, ananás a mandarínku dopredu do mrazničky. Rastlinné mlieko a orieškové maslo môžete použiť akékoľvek podľa vašej chuti. Odporúčam skúsiť kokosové mlieko z konzervy, pre extra chuťový zážitok. Pre vanilkovú chuť použite rastlinný vanilkový proteín alebo vanilkový extrakt, ak protein nemáte.
Do mixéra dajte všetky ingredienice dajte do mixéra a rozmixujte do hladka. Zaberie to asi 2 minúty. Po rozmixovaní ochutnajte a podľa potreby pridajte viac mrkvovej šťavy, ak chcete smoothie redšie. Smoothie môžete servírovať s extra korením a strúhanou mrkvou.
Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka, kde nájdete aj video recept na vegan minestrone polievku. Ak hľadáte ďalšie podobné inšpirácie na varenie, skúste si upiecť aj vegan mrkvovú tortu.
Smoothie
Smoothies sú chutné a výživné nápoje, ktoré sa pripravujú zmiešaním ovocia, zeleniny a ďalších zložiek. Sú skvelým spôsobom, ako získať dennú dávku vitamínov a minerálov, a možno ich pripraviť z rôznych ingrediencií, aby vyhovovali rôznym chutiam a diétnym potrebám. Smoothies sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu alebo dokonca ako náhrada jedla. Môžu sa pripravovať z čerstvých, mrazených alebo konzervovaných surovín a môžu byť prispôsobené tak, aby boli vegánske, bezmliečne alebo bezlepkové. Smoothies sú pohodlným a zdravým spôsobom, ako do seba dostať ovocie a zeleninu, a dajú sa ľahko prispôsobiť individuálnym preferenciám.
Mrkva je obľúbená koreňová zelenina známa svojou sladkou zemitou chuťou a žiarivo oranžovou farbou. Je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ako sú vitamín A, vitamín C, draslík a vláknina. Mrkva sa často konzumuje surová, varená, dusená alebo pečená ako chutné a výživné občerstvenie alebo súčasť jedla. Možno ju tiež odšťavovať a pridávať do smoothies a iných nápojov. Mrkva je všestranná zložka, ktorú možno použiť do mnohých jedál, ako sú šaláty, polievky, dusené jedlá a iné.
Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika.