Ovsený koláč s lesným ovocím

V poslednom vlogu ste videli ako mamina pečie “nejaký” super chutný ovsený koláč. Nedočkavcom som rýchlo poslala pôvodný recept a teraz vám napíšem, ako sme ho pozmenili, kedže originálny recept na vločkový koláč vegánsky nebol. Mamina naviac ubrala z cukru, lebo pôvodné množstvo sa zdalo prehnané, vymenila múku atď.

Na vegánsky ovsený koláč potrebujete: 

  • 150 g ovsených vločiek
  • 120 g špaldovej múky
  • 100 g kokosového cukru (a ďalšie 2PL naviac do ovocia)
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžičku škorice
  • štipku soli
  • 120 g oleja (repkového alebo rozpustený kokosový olej)
  • 1 zrelý banán
  • 500 g mrazenej lesnej zmesi
  • 2 PL vody
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup si môžete pozrieť aj vo vlogu:

Postup na ovsený koláč s lesným ovocím:

Najskôr zmiešame ovsené vločky, múku, kokosový cukor (môžete použiť aj trstinový alebo zmes oboch), soľ a škoricu. Potom do suchej zmesi pridáme kokosový olej a banán, ten si môžete rozmixovať alebo ho dobre roztlačte na hladkú kašu. Vznikne nám cesto, ktorým vystelieme našu formu na koláč. Asi tretinu cesta sme odložili ako posýpku.

ovsený koláč

Cesto vo forme pečieme v trúbe predhriatej na 170°C asi 20 minút. Medzi tým si pripravíme ovocnú náplň. Ovocie s citrónovou šťavou, vodou s dvoma lyžičkami cukru uvaríme. Keď zmes začne tuhnúť, tak je pripravená. Necháme ju chladnúť a keď začne zlatnúť naše vločkové cesto, nalejeme ovocie naň. Vrch zasypeme zostatkom vločkového cesta a pečieme znova asi 20 minút.

ovsený koláč

ovsený koláč

 

(Visited 1 117 times, 2 visits today)

8 Comments

  1. Pingback: Nie som dosť surová na 500g surovej brokolice - Raw Mother&Daughter

  2. Iveta Kölblová 22. mája 2016 at 9:22

    Výborný koláč, včera jsem ho vyzkoušela a měl úspěch! :-)

    Reply
  3. Lubica Mazuchova 19. júla 2016 at 13:23

    Mnam, robila som ho uz dvakrat a velmi chutil:-):-):-)

    Reply
  4. Monika 16. septembra 2016 at 15:46

    Ja tvoje koláče proste milujem. Uz som vyskúšala viacero receptov a ešte sa mi nestalo, aby som ich nepiekla o týždeň znova :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 16. septembra 2016 at 16:41

      To ma veľmi teší! :) Mamina viepiect najlepsie! :)

      Reply
  5. Sona 30. novembra 2017 at 17:42

    Vcera v noci som tento recept nasla, dnes som kolac upiekla. mala som doma jablka, tak som pouzila tie a je uzasny. nabuduce spravim s jahodami alebo lesnym ovocim. dakujem za skvely recept :)

    Reply
  6. Hanka 11. decembra 2017 at 2:44

    Absolutne vytecny kolac! Doporucuji cukr nahradit datlema,chutna fantasticky. Dekuji

    Reply
  7. Pingback: Vegan jablková galetka so škoricou - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *