Vegan boloňské cestoviny so šošovicou

Ďalší z receptov, ktoré doma pravidelne varím a dokonca už ho ochutnali aj kamaráti, ktorým veľmi chutil. Vegan boloňské cestoviny môžete pripraviť ako špagety, ale ja mám oveľa radšej širšie druhy ako tagliatelle, linguine či pappardelle. Nebojte sa vyskúšať aj lasagne ak vám doma stoja v špajze (môj prípad, lebo sa mi málokedy chce zapekať). Cestoviny sa u nás varia asi najčastejšie.

Na vegan boloňské cestoviny potrebujete:

Množstvo4 porcie
Príprava15 minútVareniehodinaCelkovohodina 15 minút

 1 ks cibule
 4 strúčiky cesnaku
 2 stonky zeleru (voliteľné)
 2 mrkvy
 800 g celých lúpaných rajčín (2 konzervy)
 350 g bezvaječných linguine/ tagliatelle
 300 g uvarenej šošovice (1 konzerva Bonduelle)
 100 g vlašských orechov (nasekaných na drobno)
 15 g čerstvej bazalky
 10 g hladkolistej petržlenovej vňate
 2 PL olivového oleja
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku
 2 ČL sušeného tymiánu
 2 ČL sušeného oregána
 ½ ČL drtených čili papričiek
 1 ČL soli
 1 dash čierneho korenia

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 1 ks cibule
 4 strúčiky cesnaku
 2 stonky zeleru (voliteľné)
 2 mrkvy
 800 g celých lúpaných rajčín (2 konzervy)
 350 g bezvaječných linguine/ tagliatelle
 300 g uvarenej šošovice (1 konzerva Bonduelle)
 100 g vlašských orechov (nasekaných na drobno)
 15 g čerstvej bazalky
 10 g hladkolistej petržlenovej vňate
 2 PL olivového oleja
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku
 2 ČL sušeného tymiánu
 2 ČL sušeného oregána
 ½ ČL drtených čili papričiek
 1 ČL soli
 1 dash čierneho korenia

Directions

Vegan boloňské cestoviny so šošovicou
boloňské špagety

Očistite a pripravte si všetky suroviny. Cestoviny uvarte v slanej vode podľa návodu. Šošovicu vidličkou roztlačte tak, aby niektoré kúsky zostali celé, ale väščina šošovice bola skoro na kašu.

Pri omáčke začnite tým, že na olivovom oleji na hlbšej panvici ( ideálne s pokrievkou) opražte do zlata 1 na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler, ak ich použijete. Pražte na strednom ohni asi 5 minút. Potom pridajte na k zmesi cesnak. Asi 20-30 sekúnd všetko miešajte. Potom pridajte koncentrovaný rajčinový pretlak, čili, čierne korenie, oregáno a tymián. Všetko dobre premiešajte a zalejte lúpanými rajčinami. Vareškou ich jemne roztlačte a všetko nechajte variť pod pokrievkou, kým sa chute nespoja tak 15 minút.

Všetko varte na miernom ohni, aby omáčka bublala. Potom pridajte nakrájané bazalkové listy, šošovicu, nasekané vlašské orechy (nejaké si môžete nechať na servírovanie). Všetko nechajte spolu ešte 5 minút variť a na záver omáčku posoľte. Podľa chuti rajčin môžete prípadne pridaj aj 1-2 ČL cukru, ak budú kyslejšie.

Ak máte čas, varte ragú čo najdlhšie, ideálne apsoň hodinu na malom ohni pod pokrievkou. Keď je omáčka dochutená a hotová, vmiešajte do nej cestoviny. Servírujte s vlašskými orieškami a nasekaným petržlenom.  Z tohto množstva mám odskúšané 3 väčšie alebo 4 menšie porcie, ktoré rozhodne zasýtia.

Moje recepty sledujte aj na instagrame @Surovadcerka

vegan bolognese špagety
vegan bološnké cestoviny so šošovicou

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 21 608 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan lasagne s baklažánom - Surová Dcérka - Vegan recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *