Vegan levanduľové sušienky

Túto levanduľovo sladké odmenu som vám chcela priniesť na zajtrajší piknik. Pre počasie ho asi budeme musieť odložiť a neviem či vegan levanduľové sušienky vydržia do druhého termínu. Musíte mi veriť, že sú skvelé! Ako klasické maslové sušienky k čaju, ale vegánske.

Na vegan levanduľové sušienky potrebujete:

  • 350g hladkej špaldovej múky
  • 1 zrelý bodkový banán
  • 250g alsan rastlinného tuku na pečenie
  • 120g práškového cukru
  • 4ČL sušených levanduľových kvetov
  • 1ČL limetkovej alebo citrónovej kôry

vegan levanduľové sušienky

Práškový cukor si môžete vyrobiť z trstinového cukru, tým že ho rozmixujete na prášok. Mixér to skvelo zvláda. Levandulu sme použili našu so záhrady, jeden zväzok nasušených kvetov stačí. A citrónovú kôru si nastrúhajte z bio citróna ak chcete vlastnú. Potom si všetky ingrediencie na levanduľové sušienky dáte do nádoby a dobre ich premiešate a vypracujete hladké súdržné cesto. To necháte na chvíľu, tak 20 minút v chladničke odstáť. Potom si ho vyberiete a rozvaľkáte na doske tak na 3-4 milimetre. Vyberte si svoje obľúbené formičky a vytvorte si sušienky.

Nám vyšli asi 4 plechy sušienok v tomto tvare. Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a cesto pečte asi 10-15 minút na 170 stupňoch. Kedže teraz čaj nepijeme, tak si k sušienkam dávame náš domáci jahodoví alebo egrešový džem a je to skvelé. Levanduľa robí tie najlepšie sušienky! určite to s nimi nepreháňajte, nech vám vydržia aspoň týždeň!

vegan levanduľové sušienky

 

 


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 149 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Pingback: Čo som dnes jedla: Vegan jedálniček Júl - Raw Mother&Daughter

  2. Market 20. decembra 2016 at 11:55

    Jsou výborné! Dnes jsem je upekla na Islandu namísto vánočního cukroví a vypadá to, že se po nich jen zapráší :) Díky za tip a mějte hezké svátky.

    Reply
  3. Pingback: Grilované broskyne a 8 jedlých letností. – Radosť je voľba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *