Vegan pesto z medvedieho cesnaku

Koniec marca znova priniesol dlhoočakávanú úrodu medvedieho cesnaku. Jedno z využití, ktoré má u nás úspech je vegan pesto z medvedieho cesnaku. Ak pôjdete medvedí cesnak zbierať, tak zbierajte len toľko, koľko využijete a snažte sa byť šetrní k prírode. Cesnak nerastie v lesoch len pre človeka.

Na vegan pesto z medvedieho cesnaku potrebujete:

 350g listov medvedieho cesnaku
 250g vlašských orechov (kešu alebo to, čo doma máte)
 200ml olivového oleja
 1,5ČL soli
 1 1/2 citróna - šťava

NáročnosťZačiatočníkCelkovo20 minút

Ingredients

 350g listov medvedieho cesnaku
 250g vlašských orechov (kešu alebo to, čo doma máte)
 200ml olivového oleja
 1,5ČL soli
 1 1/2 citróna - šťava

Directions

29
pesto z medvedieho cesnaku

Z tohoto množstva si pripravíte asi 1 liter pesta, ktoré môžete zatvoriť do pohárov. Vydrží kludne rok!

Listy medvedieho cesnaku vložte do mixéra spolu so šťavou z 1 a pol citróna. Všetko spolu čo najjemnejšie rozmixujte. Až potom pridajte orechy, olivový olej a soľ. Orechy môžete použiť už namleté, ak nemáte mixér, ktorý ich zvládne.

Všetko spolu rozmixujte do hľadka, aby neszostali žiadne veľké kusy orechov. Podľa chuti a použitia pesta, môžete pridať aj trochu čierneho či červeného korenia.

Vegan pesto z medvedieho cesnaku môžete dať do pohárov a na vrch každého pohára nalejte ešte trochu olivového oleja, aby bolo pesto celé ponorené. Potom dobre zatvorte a skladujte v chladničke či mrazničke. Máme odskúšané, že rok vydrží a chutí ako čerstvé.

Z pesta si môžete potom uvariť aj skvelé rizoto, na ktoré vám recept prinesiem čoskoro!

vegan pesto z medvedieho cesnaku
(Visited 1 259 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *