Vegan rizoto s tofu a hráškom

O dnešný recept na rizoto s tofu sa s vami nepodelím ja, ale môj kamarát Henry, ktorý nie je vegán ani vegetarián. Svoju konzumáciu živočíšnych potravín však redukuje, preto ho nazývam reducetariánom a pripravil mi pár krát v Prahe skvelé rizoto s tofu.

Na toto rizoto s tofu budete potrebovať: 

– 500g guľatozrnnej ryže (ideálne Arborio)
– 1 lahôdkové tofu Lunter
– 1,5l zeleninového vývaru
– 10 kusov šampiónov
– 2 papriky
– 300g mrazeného hrášku
– olivový a slnečnicový olej
– 1PL kari korenie
– čierne korenie
– tymián
– provensálske bylinky
– soľ
– 1 PL sójovej omáčky

Ako z ingrediencií vyčariť tento recept na rizoto s tofu si môžete pozrieť tu:

Na väčšiu panvicu nalejeme 2 lyžičky olivového oleja a pražíme na ňom na miernom ohni asi 1-2 minúty kari korenie, čierne korenie a tymián. Na olej pridáme potom ryžu a necháme ju tiež rýchlo opražiť. K ryži potom prilejeme trochu zo zeleninového vývaru. Rizoto varíme tak, že pridáme vývar vždy, keď ho ryža vpije. Keď je ryža už mäkká, pridáme sójovä omáčku, zvyšné korenie, soľ, muškátový oriešok podľa potreby. Nakoniec pridáme nakrájanú papriku a rozmrazený hrášok a necháme podusiť.

Na extra panvici si pripravíme všetky prílohy. Najskôr očistíme šampióni, ktoré nakrájame na väčšie kúsky a pražíme ich na olivovom oleji s provensálskym korením. Lahôdkové tofu tiež nakrájame na väčšie kúsky a pražíme dlhšie na slnečnicovom alebo repkovom oleji z každej strany, kým nie je tofu zvonku chrumkavé a vnútri mäkké. Tofu a šampióni na záver primiešame k rizotu a môžeme servírovať rizoto s tofu.

Tento Heňov recept mi veľmi chutil a naozaj stál na to. Tofu bolo pripravené genálne a spolu sme zjedli naozaj celú porciu rizota, ktoré sme navarili. Budem pripravovať ďalšie recepty na rizorá, ktoré budu viac oroginálne. Toto rizoto je vďaka curry jemná fusion s ázijskou kuchyňou. Kedže azijská a talianska kuchyňa sú moje obľúbené, schvaľujem!

(Visited 457 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *