Vegan palacinky

Ďalší vegánsky recept, ktorý môžete naservírovať spokojne pred zvyšok rodiny ktorá nespozná, že palacinky neobsahujú kravské mlieko ani vajíčka.  V mojej kuchárskej knihe Slovegán, budú tieto palacinky plnené skvelým tvarohom.  Takže si na to počkajte a podporte vydanie prvej slovenskej vegánskej kuchárky na Startlabe výmenou za odmenu – knihu alebo dve hneď po jej vydaní! Čím viac peňazí vyzbierame, tým viac kníh môžeme vydať.

Na vegan palacinky potrebujete:

 500ml ryžového/sójového mlieka
 200g hladkej špaldovej múky / hladkej pšeničnej múky
 1g mletej vanilky
 1PL cukru
 1/2 ČL sódy bikarbóny
 štipku soli

Množstvo4 porcie
NáročnosťZačiatočníkCelkovo30 minút

Ingredients

 500ml ryžového/sójového mlieka
 200g hladkej špaldovej múky / hladkej pšeničnej múky
 1g mletej vanilky
 1PL cukru
 1/2 ČL sódy bikarbóny
 štipku soli

Directions

34
vegan palacinky s tvarohom

Do rastlinného mlieka pridajte všetky suché ingrediencie a nakoniec aj múku. Múku pridávajte postupne a miešajte aby nevznikli hrudky. Nebojte sa pridať viac múky alebo mlieka, ak  by cesto bolo príliš tekuté alebo husté. Na dosiahnutie krásne tenkých palaciniek chcete tekutejšie cesto.

Na mierne vyšší oheň dajte palacinkovú panvicu. Jemne ju potrite olejom. Ak máte veľkú palacinkovú panvicu tak vám z cesta vznikne asi 6 palaciniek.

Keď je panvica s olejom rozpálená nalejte dostatočné množstvo cesta do stredu. To môže byť ⅓ alebo ¼ odmernej šálky pri menšej panvici. Cesto pohybom panvice rozlejte po celom jej povrchu a nechajte pražiť kým sa nevytvoria na hornej strane bublinky. Potom palacinku obráťte a znova pár minút pražte.

Hotové palacinky potrite obľúbeným džemom, pridajte čerstvé alebo sušené ovocie, a tvaroh. Palacinku zrolujte alebo preložte, podľa toho ako to máte radšej!

vegan palacinky s tvarohom
špaldové palacinky
(Visited 4 497 times, 50 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *