Aglio olio s tofu

Aglio olio s tofu? Ak nepoznáte aglio olio, zjednodušene sú to tradičné špagety s olivovým olejom cesnakom a pár ďalšími ingredienciami. Je to jednoduchý recept. Pre mňa možno až príliš. Potrebovala som z neho spraviť niečo plnohodnotnejšie a vyvážiť trochu olej nejakou zeleninou a proteínom. Preto som pridala tofu a pár ďalších vecí, ktoré som doma našla.

Na jednu porciu aglio olio s tofu potrebujete:

 120g celozrnných špagiet
 2-3 PL olivového oleja
 2 strúčiky cesnaku
 1 malá čili paprička (len ak chcete jemne pikantné)
 80g lahôdkového tofu
 80g cukety
 1 jarná cibuľka
 4 sušené rajčiny
 hrsť olív
 1 veľká rajčina
 koriander (voliteľné)
 petržlenové listy (voliteľné)
 štipka soli

Množstvo1 porcia
NáročnosťZačiatočníkCelkovo20 minút

Ingredients

 120g celozrnných špagiet
 2-3 PL olivového oleja
 2 strúčiky cesnaku
 1 malá čili paprička (len ak chcete jemne pikantné)
 80g lahôdkového tofu
 80g cukety
 1 jarná cibuľka
 4 sušené rajčiny
 hrsť olív
 1 veľká rajčina
 koriander (voliteľné)
 petržlenové listy (voliteľné)
 štipka soli

Directions

aglia olio

aglio olio s tofu

Postup na aglio olio s tofu:

Pri aglio olio s tofu začneme varením špagiet. Špagety si uvarte podľa návodu na obale. Snažím sa jesť čo najviac celozrnných alebo kvalitných semolinových cestovín. Vyberte si svoje obľúbené. Tofu, rajčiny, olivy a cuketu si nakrájajte na malé kocky. Na drobno nakrájajte aj jarnú cibuľku. Sušené rajčiny nastrihajte kuchynskými nožnicami tiež na kocky a dajte ich do vody, len tak aby boli namočené a zmäkli.

Na strednom ohni rozhrejte panvicu a pridajte olivový olej, na tenké plátky nakrájaný cesnak a čili, ak chcete. Na strednom ohni opekajte asi minútu. Potom pridajte tofu. Ak ho chcete chrumkavé, kľudne si ho opečte zvlášť dopredu a pridajte až na záver.  Ak sa ponáhľam, tak všetko hodím do panvice spolu. Po tofu pridajte jarnú cibuľku, petržlenové lístky ak chcete, cuketu a sušené rajčiny aj s vodou (preto pridajte vody len tak veľa, ako rajčiny potrebujú na namočenie).  Všetko spolu opekajte ďalšie asi 4 minúty. Pridajte soľ podľa svojej chuti.

Na záver pridajte aj čerstvú rajčinu a olivy, premiešajte a nechajte bokom. Sceďte špagety a pridajte ich na panvicu a všetko spolu dobre premiešajte aby sa obalili v oleji. Na záver pridajte koriander (ak ho milujete vo všetkom ako ja, ak nie tak len petržlenové listy) a podávajte aglio olio s tofu.

Ja ho mám zjedené za pár minút. A to je hlavný znak toho, ako mi chutí. Ak jem pomaly tak to potom nie je dosť dobré jedlo pre moje chuťové poháriky. Máte to rovnako? Ako je vždy prezradí ako mi chutí.

aglio olio recept

aglio olio s tofu

 

(Visited 1 312 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *