Aglio olio s tofu? Ak nepoznáte aglio olio, zjednodušene sú to tradičné špagety s olivovým olejom cesnakom a pár ďalšími ingredienciami. Je to jednoduchý recept. Pre mňa možno až príliš. Potrebovala som z neho spraviť niečo plnohodnotnejšie a vyvážiť trochu olej nejakou zeleninou a proteínom. Preto som pridala tofu a pár ďalších vecí, ktoré som doma našla.
Na jednu porciu aglio olio s tofu potrebujete:
Ingrediencie
Pokyny
Postup na aglio olio s tofu:
Pri aglio olio s tofu začneme varením špagiet. Špagety si uvarte podľa návodu na obale. Vkladajte ich do horúcej poriadne posolenej vody. Snažím sa jesť čo najviac celozrnných alebo kvalitných semolinových cestovín. Vyberte si svoje obľúbené.
Tofu, rajčiny, olivy a cuketu si nakrájajte na malé kocky. Na drobno nakrájajte čili papričku, jarnú cibuľku (zelenú časť) a petržlenové listy. Sušené rajčiny nastrihajte kuchynskými nožnicami alebo nožom rovnako na melé kocky.
Na strednom ohni rozhrejte panvicu, pridajte olivový olej a na tenké plátky nakrájaný cesnak a tofu. Na strednom ohni všetko opekajte do zlata – hlavne cesnak, dajte pozor aby sa nespálil, len zozlatol. Ak chcete tofu chrumkavé, kľudne si ho opečte zvlášť dopredu a pridajte až na záver na tanier. Ak sa ponáhľam, tak všetko hodím do panvice spolu.
Keď je cesnak zlatistý, pridajte na minútu aj nadrobno nakrájanú čili papričku. Teraz môžete oheň stíšiť a panvicu odložiť z ohňa. Pridajte jarnú cibuľku, petržlenové lístky cuketu a sušené rajčiny. Z variacich sa cestovín odoberte asi 70 -80 ml vody (jedna nie úplne plná naberačka vody), vlejte ju do panvice. Vodu zmiešajte s olejom aby vznikla emulzia. Na koniec do panvice pridajte aj čerstvú rajčinu a olivy.
Teraz by ste už mali mať uvarené aj cestoviny. Sceďte špagety a pridajte ich do panvice (odložte torchu vody ak by ste ju potrebovali). Všetko spolu dobre premiešajte aby sa cestoviny obalili a nasiakli v oleji a vode. Na záver môžete cestoviny posoliť ak to este potrebujú, pridajte čerstvý olivový olej a štipku čierneho korenia.
Odporúčam, práve som zjedol :)
vyborny recept, velmi nam chuti. urcite vyskusam aj dalsie, vdaka!!!