Aglio olio s tofu

Aglio olio s tofu? Ak nepoznáte aglio olio, zjednodušene sú to tradičné špagety s olivovým olejom cesnakom a pár ďalšími ingredienciami. Je to jednoduchý recept. Pre mňa možno až príliš. Potrebovala som z neho spraviť niečo plnohodnotnejšie a vyvážiť trochu olej nejakou zeleninou a proteínom. Preto som pridala tofu a pár ďalších vecí, ktoré som doma našla.

Na jednu porciu aglio olio s tofu potrebujete:

 120 g celozrnných špagiet
 2-3 PL olivového oleja + na servírovanie
 2 strúčiky cesnaku
 80 g lahôdkového tofu
 1 malá čili paprička (podľa vašej chuti)
 80 g cukety
 1 jarná cibuľka - zelená časť
 4 sušené rajčiny/rajčiny v oleji
 1 rajčina
 hrsť olív
 petržlenová vňať (voliteľné)
 štipka soli
 štipka čierneho korenia

Množstvo1 porcia
Príprava10 minútVarenie15 minútCelkovo25 minút

Ingredients

 120 g celozrnných špagiet
 2-3 PL olivového oleja + na servírovanie
 2 strúčiky cesnaku
 80 g lahôdkového tofu
 1 malá čili paprička (podľa vašej chuti)
 80 g cukety
 1 jarná cibuľka - zelená časť
 4 sušené rajčiny/rajčiny v oleji
 1 rajčina
 hrsť olív
 petržlenová vňať (voliteľné)
 štipka soli
 štipka čierneho korenia

Directions

04

aglio olio s tofu

Postup na aglio olio s tofu:

Pri aglio olio s tofu začneme varením špagiet. Špagety si uvarte podľa návodu na obale. Vkladajte ich do horúcej poriadne posolenej vody. Snažím sa jesť čo najviac celozrnných alebo kvalitných semolinových cestovín. Vyberte si svoje obľúbené.

Tofu, rajčiny, olivy a cuketu si nakrájajte na malé kocky. Na drobno nakrájajte čili papričku, jarnú cibuľku (zelenú časť) a petržlenové listy. Sušené rajčiny nastrihajte kuchynskými nožnicami alebo nožom rovnako na melé kocky.

Na strednom ohni rozhrejte panvicu, pridajte olivový olej a na tenké plátky nakrájaný cesnak  a tofu. Na strednom ohni všetko opekajte do zlata – hlavne cesnak, dajte pozor aby sa nespálil, len zozlatol. Ak chcete tofu chrumkavé, kľudne si ho opečte zvlášť dopredu a pridajte až na záver na tanier. Ak sa ponáhľam, tak všetko hodím do panvice spolu.

Keď je cesnak zlatistý, pridajte na minútu aj nadrobno nakrájanú čili papričku. Teraz môžete oheň stíšiť a panvicu odložiť z ohňa. Pridajte jarnú cibuľku, petržlenové lístky cuketu a sušené rajčiny. Z variacich sa cestovín odoberte asi 70 -80 ml vody (jedna nie úplne plná naberačka vody), vlejte ju do panvice. Vodu zmiešajte s olejom aby vznikla emulzia. Na koniec do panvice pridajte aj čerstvú rajčinu a olivy.

Teraz by ste už mali mať uvarené aj cestoviny. Sceďte špagety a pridajte ich do panvice (odložte torchu vody ak by ste ju potrebovali). Všetko spolu dobre premiešajte aby sa cestoviny obalili a nasiakli v oleji a vode. Na záver môžete cestoviny posoliť ak to este potrebujú, pridajte čerstvý olivový olej a štipku čierneho korenia.

aglio olio recept

aglio olio s tofu


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 6 717 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Patrik Miklovič 2. júna 2020 at 10:10

    Odporúčam, práve som zjedol :)

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *