Vegan čokoládové lievance

Vegan čokoládové lievance sú moje prvé lievance. Spomínate si na svoje prvé kuchárske pokusy? Ako sa vám podarilo jedlo a ako skončila kuchyňa? Experimenty v kuchyni sú vždy zábava ak to beriete s nadhľadom a nerobíte si ťažkú hlavu zo vzniknutých škôd. Toto sú prvé lievance, ktoré som v živote robila a mala som pred nimi rešpekt. Veď aj pár kúskov prihorelo alebo sa rozpadlo pri otáčaní. Teraz už ich však viem dokonalo. tento recept na čokoládové lievanca ma nikdy nesklame. Sú nadýchané a vláčne.

Pre všetkých, ktorí sa tiež odhodlajú prvý krát skúšať lievance, tu je recept vegan čokoládové lievance:

Počet porcií1 porcia

 130 g hladkej múky
 2 PL kokosového cukru
 1 PL kokosového oleja
 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ČL kypriaceho prášku (do perníka)
 2 PL kakaa
 škorica
 220 ml sójového mlieka
 1 ČL jablčného octu
 obľúbený džem
 obľúbené ovocie

Ohodnoďte tento recept :)0.0

 

Ingrediencie

 130 g hladkej múky
 2 PL kokosového cukru
 1 PL kokosového oleja
 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ČL kypriaceho prášku (do perníka)
 2 PL kakaa
 škorica
 220 ml sójového mlieka
 1 ČL jablčného octu
 obľúbený džem
 obľúbené ovocie

Pokyny

Notes

Vegan čokoládové lievance

vegan čokoládové lievance

Postup je jednoduchý:

Do šálky sójového mlieka pridajte jablčný ocot. Všetky ostatné suché ingrediencie zmiešajte vo veľkej mise – múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, kakao a škoricuPotom k nim pridajte lyžicu kokosového oleja, ktorý ste si rozpustili (ak nie je dosť teplo na to aby sa držal v tekutom stave), pridajte aj mlieko a dobre zamiešajte.

Ak nebudte mat kyprieci prášok do perníka pridajte trochu škorice alebo perníkového korenia pre extra chuť, alebo pridajte len kakao. Ja pridávam extra škoricu aj keď mám kypriaci prášok do perníka.

Keď všetko dobre zmiešate vznikne vám krásne lievancové cesto. Ani tekuté ani moc husté. Teraz je dôležité rozohriať si panvicu tak, aby bola úplne horúca. Takže teplotu na maximum. Použite panvicu na lievance, palacinky alebo čokoľvek, kde sa cesto nebude pripalovať (ja používam aj wok panvicu). Môžete ju jemne potrieť olejom, ale ja robím lievance bez oleja a krásne sa dajú nabrať a otočiť.

Stopovala som, že stačí tak 20 sekúnd na jednej strane a lievanec môžete otočiť, a znova opiecť na strane druhej.

vegan čokoládové lievance

Takto vám vznikne asi 9 až 12 lievancov. Podľa toho, ako veľké a hrubé sa vám podaria. Mne väčšinou vyjde 9. Je to porci ideálna pre dvoch ľudí na raňajky. Na ochutenie sa vám bude hodiť čerstvé ovocie, datlový sirup alebo vegan jogurt. Ja som teraz použila domáci džem s pečených sliviek bez cukru a čučoriedky.

vegan čokoládové lievance


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 23 404 times, 3 visits today)

5 Comments

  1. Adri 30. augusta 2018 at 10:25

    A recept na švestkový džem bude? :O

    Reply
  2. Haňulka 29. októbra 2020 at 12:05

    Tieto lievance su najlepšie, aké som v živote mala!!!

    Reply
    1. Surová dcérka 30. októbra 2020 at 17:13

      To som veľmi rada! ❤️

      Reply
  3. Zorka 7. marca 2021 at 10:58

    Moje prvé lievance dopadli skvele, chutili celej rodine, výborný recept. Budem robiť každý víkend

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *