Ak máte chuť na krémovú a bohatú omáčku k cestovinám, ale nechcete používať mliečne výrobky, mám pre vás skvelý recept. Vegan cestoviny ala alfredo sú pripravené zo zeleniny, sójovej smotany a lahôdkového droždia, ktoré dodáva omáčke syrovú príchuť. Tento recept je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Môžete ho podávať s opečenou zeleninou alebo tofu a užiť si tak zdravý a sýty obed alebo večeru. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Vegan cestoviny ala alfredo :
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Cestoviny uvarte v slanej vode. Po uvarení si odložte asi 2 naberačky vody z cestovín, kým ich scedíte. Na panvici zohrejte na strednom ohni rastlinné maslo alebo olej. Pridajte na jemne pretlačený cesnak s tymiánom a minútu opekajte, kým sa všetko rozvonia.
Potom cesnak zalejte sójovou smotanou a dochuťte lahôdkovým droždím, citrónom, soľou a čiernym korením. Keď omáčka jemne zhustne, odstavte ju z ohňa, pridajte cestoviny a postupne vmiešavajte aj vodu z cestovín, kým nevznikne ideálne hustá omáčka.
K cestovinám odporúčam pridať aj opečenú zeleninu či tofu podľa chuti.
Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na varenie, tak sa pozrite na hlavné jedlá či polievky. Alebo si rovno kúpte Slovegán kuchárky, kde nájdete všetky vaše obľúbené Slovenské jedlá vo vegan verzii.
Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika.