Raw vegan vaječný likér

K sviatkom nepatria len koláčiky a zemiakový šalát. Varíme červené víno, punč… Alebo sa nalieva vaječný likér, eggnog. Ten sme si pripravili vo forme vegánskej – mandlovej aj my. Môžete mať alkoholický aj nealkoholický raw vegánsky vaječný likér a vždy bude chutný. Aspoň mám chutil veľmi!

Na vegánsky vaječný likér budete potrebovať:

  • 150g mandlí
  • 60g strúhaného kokosu
  • 8ks medjool datlí
  • vanilkový lusk
  • 1ČL muškátového oriešku
  • asi 600ml vody
  • rum (podľa chuti, asi 1-2dc)

Postup:

Ako prvé si namočíme do vody mandle, aspoň na hodinu alebo pokojne cez noc. Medjool datle stačí namočiť na hodinu, aby úplne zmäkli.  Začneme tým, že si nastrúhaný kokos opečieme do zlata. Stačia 3 minúty na 170 stupňoch na plechu s papierom na pečenie. Potom máme všetky ingrediencie pripravené na mixovanie.

vegánsky vaječný likér
Všetko okrem rumu sme rozmixovali na raw programe v MioMate, ktorý zohrieva na jemných 42 stupňov. Po rozmixovaní máte viac možností. Môžete teraz „vaječný“ likér scediť cez sitko a odstrániť  časti mandlí, čím vznikne hustý krémový likér. Ten môžete ešte zriediť vodou aby bol redší ak vám tak chutí viac. A môžete doň naspať pridať  trochu orieškovej drene ak by ste tam chceli len trochu.

Môžete tiež likér nechať nescedený ak vám nevadia šupky z orieškov (tie sú po 24 hodinách od rozmixovania veľmi jemné, takže nemusia vadiť vôbec) a na záver už len pridajte rum alebo nie. „Vaječný“ likér môžete servírovať s kockami ľadu a škoricou ;)

Ďalšie vianočné recepty:
Vegan Linecké koláčiky
Tofu Kapor a zemiakový šalát
Hubová polievka
Raw Kapustnica
Raw Parížske rožky
Raw Šuhajdy
Raw Linecké
Kokosové guľky
Agávníky – medovníky
Vanilkové rožteky


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 13 109 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Pingback: Vegan linecké koláčiky - Surová Dcérka

  2. Barbora 30. októbra 2019 at 21:01

    zdravím :)
    8 medjool datli je asi kolko g?
    dakujem :)

    Reply
    1. Surová dcérka 2. novembra 2019 at 19:03

      Ahoj, jedla datla moze mat tak 20gramov :)

      Reply
  3. Martina 25. decembra 2019 at 16:48

    Ako dlho vydrží v chladničke?

    Reply
    1. Surová dcérka 13. januára 2020 at 12:53

      Podľa mňa tak tyzden vydrzi :)

      Reply
  4. Pingback: Vegan Vaječný likér - tradičný a jednoduchý recept. - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *